Підтримка 5G спочатку буде тільки в iPad Pro. Інші iPad отримають її пізніше

Автор | 18 Травня, 2019

Нещодавно компанія Apple уклала мирову угоду з Qualcomm, завдяки чому у купертиновців з’явилася можливість закуповувати 5G-модеми для своїх мобільних пристроїв. Експерти впевнені, що на початку підтримка мереж п’ятого покоління з’явиться в iPhone, проте з часом вона буде додана і в iPad.

За словами авторитетного аналітика Мінг-Чі Куо, яблучні планшети зможуть працювати в 5G-мережах вже в 2021 році. Правда, така опція буде доступна тільки в iPad Pro. У більш доступних планшетах Apple така опція з’явиться помітно пізніше.

На даному етапі підтримка 5G-мереж є не надто важливою функцією. Поки подібні мережі розгорнуті тільки в двох країнах – США і Південної Кореї. Причому покриття залишає бажати кращого. Однак найближчим часом мережі нового покоління можуть заробити в Німеччині, Іспанії, Канаді, Туреччині, Індонезії, Індії, Філіппінах, В’єтнамі та інших країнах – зараз вони працюють в тестовому режимі. Фактично Apple почне випускати свої мобільні пристрої з підтримкою 5G якраз в той момент, коли нова технологія почне ставати масовою.

Разом з прогнозом щодо 5G Мінг-Чі Куо також поділився і деякими новими подробицями, що стосуються iPad Pro (2020). За словами експерта, Apple не буде кардинально змінювати зовнішність планшета. Замість цього купертіновци зосередяться на поліпшенні начинки. Окремо Мінг-Чі Куо зазначив, що iPad Pro повинен отримати повністю нову друковану плату, створену на основі рідкокристалічних полімерів.

Якщо вам потрібно розробити та розрукувати листівки, флаєри чи будь-яку іншу поліграфічну продукцію, зверніться до професіоналів – компанії Elios. Приклади робіт є на сторінці http://www.elios.com.ua/design.html

Також варто відзначити, що нещодавно компанія Apple уклала мирову угоду з Qualcomm. Це дозволило купертіновцам вирішити проблеми з 5G-модемами. Однак джерела видання The Information відзначають, що Apple не планує відмовлятися від розробки власного рішення. Правда, вийде фірмовий яблучний модем ще не скоро.

Джерела впевнені в тому, що на розробку і тестування власного компонента Apple доведеться витратити не менше п’яти років, а в мобільних пристроях компанії фірмовий модем з’явиться тільки в 2025 році. Поки ж купертіновци будуть користуватися сторонніми рішеннями.

Нагадаємо, що ще недавно Apple робила ставку на продукцію Intel. Однак чипмейкер зіткнувся з цілим рядом труднощів. В результаті Intel не встигав в потрібні терміни випустити потрібні яблучної компанії комплектуючі. Однак деякі джерела запевняють, що Apple спочатку не дуже вірила в здатність Intel створити 5G-модем для iPhone.

На даний момент купертиновці відновлюють покупку модемів Qualcomm. При цьому видання The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела зазначає, що Apple розглядає можливість придбання частини бізнесу Intel. У квітні остання оголосила про припинення робіт над 5G-модемами для мобільних пристроїв.

Категорія: iPad

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *