Скільки заробляє Apple, якщо не брати до уваги доходи від продажу iPhone

Автор | 3 Травня, 2016

Компанія Apple другий квартал поспіль в своїх фінансових звітах акцентує увагу на зростанні доходів від надання послуг. Під послугами маються на увазі сервіси iTunes, App Store і iCloud, а також платіжна система Apple Pay, служба Apple Care та інше.

Разом з цим, в Купертіно відзначають зниження продажів «яблучної» техніки на 13%, в порівнянні з аналогічними показниками попередніх років. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано також падіння прибутку компанії – на 22%. Публікація звітів, в яких містилися ці далеко не оптимістичні цифри, викликала значне зниження вартості акцій Apple. В основному, відбулося це через падіння попиту та цін на смартфони iPhone, придбати котрий по зниженій ціні можна на сайті http://apple-manager.ru/iphone-6s/. Так, за минулі три місяці компанії вдалося реалізувати тільки 51 млн своїх комунікаторів – на 10 млн менше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Основною причиною всього цього є перенасичення ринку смартфонів. Істотно збільшити кількість споживачів компанії стало неможливим, залишається тільки безперервно оновлювати модельний ряд своїх пристроїв. Але великих прибутків від цього процесу не варто очікувати – власник комунікатора, якщо і змінює свій гаджет, то не так вже й часто, при цьому в більшості випадків краще девайси дешевше.

До того ж свою лепту в зниження доходів компанії Apple внесли китайські користувачі. Раніше в Піднебесній відзначався постійне зростання попиту на «яблучні» смартфони, проте з уповільнення темпу зростання економіки країни, місцеві споживачі віддали перевагу перейти на товари вітчизняного виробництва.

І нарешті, ще одним значущим чинником, спровокував нинішній стан справ купертіновців, експерти називають зростання долара. Через курс валют зменшується кількість бажаючих придбати «яблучні» девайси.

Втім, це не означає, що наближається кінець «епохи Apple». Навпаки, виходячи з даних про мільярд активних «яблучних» гаджетів і про суми, що надходять від користувачів цих пристроїв, можна зробити висновок про те, що в Купертіно далекі від справжньої кризи. Крім смартфонів у Apple є достатня кількість і інших апаратних і програмних продуктів, які приносять компанії багатомільярдну допомогу.

Так, в останньому кварталі доходи Apple (від продажу всіх продуктів і послуг) без урахування продажів iPhone склали 20 мільярдів доларів.

Графік виручки Apple без урахування доходів з продажу iPhone, в млрд $:

Так, в останньому звіті компанії зазначено, що послуги принесли 6 млрд доларів доходу (на 20% вище, ніж за той же період 2015 року). Що дозволяє зробити висновок – ця сфера за величиною доходів знаходиться на другому місці після продажів смартфонів iPhone.

Доходи Apple за категоріями продуктів в другому фінансовому кварталі 2016 року:


Це є стимулом для купертіновцев розвивати дану категорію, хоча прибуток від неї і не здатна на даний момент компенсувати зниження зростання доходів від продажу пристроїв. До слова, в Apple вже давно зробили ставку на сервіси, підтвердженням чому служать не так давно запущені платіжна система Apple Pay і медіатека Apple Music.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *