iGap – бездротове рішення проблеми зникнення 3,5 мм роз’єму в iPhone 7

Автор | 15 Лютого, 2016

«Витрати неминучі – нам доведеться або змиритися з обмеженнями, свідомо підтримавши нову концепцію Apple, або платити за можливість залишити все, як є». Молодий дизайнер Сін Нельсон (Sean Nelson) пропонує піти іншим шляхом, захистити гаманці користувачів, вказати на проблеми купертіновських новаторів і висміяти культ Lightning-інтерфейсу.

Пристрій iGap з технічної точки зору лише банальний, бюджетний адаптер, у вигляді мініатюрної круглої білої «таблетки», яку рекомендовано носити поверх одягу, як типовий аксесуар XXI століття. З одного боку традиційний отвір аудіо-входу діаметром 3,5 мм, з іншого плоска щілина порту Lightning. Усередині прихований найпростіший Bluetooth-передавач і невелика батарея – діючи в зв'язці з будь-гарнітурою, iGap дозволяє приймати і транслювати сигнал від майбутнього iPhone 7. Нічого революційного, все дуже, дуже просто.

Інтерес проекту iGap – в філософії, в можливості звернути проти узурпатора його ж зброю. Для Apple 200 000 підписів під петицією зберегти традиційний інтерфейс в новому смартфоні лише безкоштовна реклама, а не привід до дії. Як і багато користувачів, Нельсон такому стану справ не радий, але замість відкритого бунту пропонує змінити ставлення до питання з боку аудиторії.

Ключові аспекти проекту iGap:

  • Рішення, прямо скажемо, далеко не ідеальне, але доступнео всім і кожному. Акули бізнесу планували вкотре зіграти на штучному обмеженні, породивши проблему, яку користувачам довелося б вирішувати за свій рахунок – вона знівельована. Паличка-виручалочка непоказна, але повинна спрацювати. Як свого часу джейлбрейк.
  • Lightning-роз'єм використовується для підзарядки акумулятора iGap і тільки. Значна пропускна здатність інтерфейсу пропадає марно – меломани, щодня споживають гігабайти контенту, перестануть бачити в цій опції конкурентну перевагу нового iPhone.
  • Розміри і зовнішній вигляд перехідника – ключ до поєднання з будь-якими моделями навушників. Хоч спадок від дідуся, хоч новомодний гаджет, ніяких принципових обмежень, крім особистого смаку.
  • $29, ймовірна ціна адаптера для iPhone 7 від самої Apple, залишаться в кишенях покупців смартфонів. Компанії з кожним роком все важче «знімати податок», продаючи втридорога аксесуари, для яких оперативно з'являються прості і дешеві аналоги.
  • Нельсон прямим текстом озвучує бажання змістити фокус уваги аудиторії на Lightning, розвіяти ореол «єдиного і незамінного» інтерфейсу. Навряд чи IT-гігантові доведеться до вподоби така «нахабство простолюдина», але бездіяльність з боку небайдужих осіб вже точно не підштовхне компанію до змін в кращу сторону.

Не радует возможность внезапного отключения электроэнергии? Купите бесперебойник и навсегда забудьте об перебоях с питанием и об перегрузках в сети.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *