Що робити, ящо залили кавою чи чаєм клавіатуру Mac?

Автор | 4 Грудня, 2015

Спочатку погана новина: ушкодження, заподіяні MacBook Air або MacBook Pro рідиною, не належать до числа гарантійних – у спеціальних документах Apple окремо визначає цей момент. Навіть якщо сам ноутбук після «обливання» виглядає ідеально, купертіновци не візьмуть на себе відповідальність за лагодження будь-яких постраждалих деталей. Інженери Apple навіть забезпечили клавіатуру і трекпад MacBook спеціальними датчиками. Вони відразу змінюють свій колір при контакті з будь-якою рідиною, і технік сервісного центру, ледь побачив зміну, нічого робити не стане і визнає випадок негарантійним. Так що нам доведеться розраховувати на самих себе – тим більше, що дещо зробити все-таки можна.

Якщо ваша клавіатура – зовнішня, відразу ж відключіть її від свого Apple-комп'ютера. Якщо в ній є батареї – вийміть їх. Протріть клавіатуру ганчірочкою з мікрофібри, потім переверніть її клавішами вниз, щоб дати рідині стекти.

Ваші подальші дії залежать від того, що саме ви пролили на клавіатуру, і чи багато рідини на ній виявилося. Якщо ви вирішили купить кофемашину Saeco і після покупки відразу пролили трохи кави або іншої рідини без додавання цукру, промийте поверхню чистою водою і дайте їй висохнути. Якщо рідини було вилито багато, відкрийте клавіатуру (наприклад, за допомогою ножа або викрутки) і очистіть всі ті компоненти, які бачите.

Якщо у складі рідини є цукор, доведеться знімати клавіші, а потім промивати чистою водою і їх, і механізм кріплення. Будьте обережні – механізм дуже вразливий! Варто пошукати в Інтернеті інформацію про те, як знімаються клавіші (якщо інший клавіатури немає, здійсните пошук за допомогою віртуальної клавіатури з головної сторінки того ж Яндекса). Після зняття клавіш подальша очищення проводиться чистою ганчіркою або м'якою щіткою із застосуванням дистильованої води.

Клавіатуру ноутбука потрібно просушити. Вимкніть ноутбук від мережі живлення і поставте його так, щоб решітки вентиляторів дивилися вниз, і рідина могла стекти. Залиште його в такому положенні на пару днів – так буде більше шансів, що все просохне як треба. Потім спробуйте включити свій MacBook.

І останнє. Не використовуйте для сушки клавіатури MacBook фен! Все, що він буде робити – це вдувати повітря, пил і все ту ж рідину всередину ноутбука! Краще скористатися пилососом (на малій потужності).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *