Як обійти блокування активації iPhone і iPad за допомогою doulCi

Автор | 10 Листопада, 2015

Учасники хакерського угруповання doulCi запустили сервіс, що дозволяє обходити технологію блокування активації Activation Lock. Функція працює на мобільних пристроях Apple і блокує втрачені або вкрадені гаджети.

Activation Lock з'явилася в операційній системі iOS 7 і дозволяє власникам мобільних пристроїв Apple обмежувати доступ сторонніх осіб до функцій і вмісту iPhone і iPad у разі крадіжки або втрати. Однак завдяки розробці голландських хакерів цю технологію можна обійти.

Сервіс doulCi виступає як проміжної ланки між iOS-пристроями і iCloud. iPhone і iPad при цьому помилково ідентифікують його як сервер Apple. У момент розблокування сервер перехоплює сигнали, що йдуть з гаджета в iCloud і в зворотному напрямку. Таким чином, якщо людина вирішить скористатися сервісом, хакери матимуть доступ до паролів системи ідентифікації Apple ID та іншої інформації особистого характеру, що зберігається в хмарі.

За словами хакерів, їх винахід отримав популярність серед користувачів – кожні кілька хвилин блокування знімається з декількох тисяч пристроїв. Зломщики також підкреслюють, що розробили технологію обходу активації виключно для власників самих смартфонів, щоб ті могли повернути їх до життя.

Як зняти блокування активації iPhone і iPad за допомогою doulCi:

Крок 1: На першому кроці потрібно відкрити файл hosts на комп'ютері з встановленим додатком iTunes. Щоб знайти системний файл hosts:

на Mac OS X потрібно зайти в папку / etc / через команду Перехід -> Перехід до папки в Finder.
на Windows відкрити C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc \ і знайти host.

Крок 2: У файлі hosts потрібно додати ОДНУ з наступних рядків:

188.226.251.76 albert.apple.com

188.25.246.35 albert.apple.com

162.253.154.177 albert.apple.com

109.120.169.64 albert.apple.com

41.214.225.246 albert.apple.com

197.247.122.170 albert.apple.com

Крок 3: Вкрадений або втрачений iPhone або iPad слід підключити до комп'ютера і перевести гаджет в режим DFU (детальніше про цей режим читайте здесь). Для цього: утримуйте кнопку блокування 3 секунди; не відпускаючи кнопку блокування, натисніть головну кнопку на 10 секунд; утримуючи головну кнопку, відпустіть кнопку блокування; продовжуйте утримувати кнопку 30 секунд, після чого утиліта почне процедуру. Коли ви побачите сірий фон на екрані, кнопку можна відпускати.

Крок 4: Цей етап є основним. Коли пристрій спробує підключитися до серверів Apple для перевірки активації (це відбувається при кожному підключенні iOS-пристроїв до iTunes), файл hosts перенаправить запит на сервери хакерів. Останні проведуть зчитування інформації про пристрій, включаючи серійний номер та інші унікальні ідентифікатори.

Крок 5: Сервери doulCi оброблять запит на активацію і знімуть розблокування. iPhone або iPad, прив'язаний до чужого Apple ID, зможе пройти екран «Активувати iPhone» і перейти на робочий стіл.

Єдиний недолік doulCi полягає в тому, що розблокований таким методом iPhone не працюватиме з SIM-картою. Картка блокується через особливості роботи цього методу – iOS вважає, що вона успішно активована, в той час як прошивка модему iPhone (baseband) немає. iPhone не можна підключити до мереж стільникових операторів, але користуватися усіма іншими функціями пристрою можна. На даний момент творці doulCi вивчають можливість активації і прошивки модема iPhone.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *