Apple Campus 2 практично вже зведений до даху

Автор | 22 Жовтня, 2015

Будівельники Apple Campus 2, який вже давно отримав назву від фанатів Apple «Космічний корабель», встигли звести даху на п'яти з дев'яти будівель всього за шість місяців. Опубліковане відео демонструє поточний стан майбутнього місця роботи купертіновцев і показує досягнення, які були досягнуті за останні півроку.

Представники американської корпорації Apple стверджують, що такий прогрес у будівництві був досягнутий завдяки новітньому інноваційному дизайну, котрий включає взаємопов'язані канальні плити, які «служать як дах для одного поверху і одночасно як підлога для наступного поверху». Чотири поверхи в кожній з дев'яти будівель кампуса відіграють роль відкритих коридорів, які виходять з центральної будівлі.

ремонт квартир под ключ

Згідно з повідомленням на сайті Apple, купертіновці підійшли до проекту Campus 2 з тією ж серйозністю, з якою розробляється кожен продукт компанії. «Ми замінимо близько 250000 квадратних метрів екологічно і функціонально застарілих будівель та різноманітних прибудов на близько 260000 квадратних метрів сучасних будівель двадцять першого століття», – заявляє Apple.

Швидше за все, «яблучна» компанія вкладеться в обіцяні терміни будівництва нового кампусу, й новий будинок для купертіновців відкриється в 2016 році. Співзасновник Apple Стів Джобс представив проект «Космічного корабля» ще в недалекому 2011 році, зазначивши, що Campus 2 зможе вмістити до дванадцяти тисяч співробітників, а будівля буде оточена навкруги різноманітними зеленими насадженнями, в тому числі фруктовими деревами. Шістдесят гектарів землі, які раніше були зайняті паркувальними місцями, покриються пішохідними доріжками і садами.

 

 

Варто відзначити, що зйомка будівництва Apple Campus 2 є вкрай складним завданням для безпілотних літаючих апаратів. Територія кампусу настільки велика, що облетіти її на одному заряді дрона практично неможливо. Ще однією перешкодою для цікавих є сусідство «Космічного корабля» з міжнародним аеропортом Сан-Хосе, тому над спорудою постійно можна помітити низкопролітаючі літаки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *