«Taichi Panda» – гра по мотивам “Кунг-Фу Панда”

Автор | 16 Жовтня, 2015

Після виходу на екрани кінотеатрів анімаційного фільму «Кунг-фу Панда», панди заполонили ігри. Безглуздий і неповороткий бамбуковий ведмідь в образі майстра бойових мистецтв припав до вподоби багатьом і розробники ігор досить швидко почали пропонувати подібного героя користувачам. Одним з перших, хто успішно поклав початок експлуатації образу, стала компанія Blizzard, випустивши аддон Mists of Pandaria для своєї MMORPG World of Warcraft.

Не раз ми бачили панд в іграх і для мобільних пристроїв. А компанія Snail Games і зовсім вирішила поставити образ панди в основу своєї гри Taichi Panda. При цьому, даний представник сімейства ведмежих запропонований тільки у вигляді одного з ігрових персонажів і нам абсолютно ніяк не нав'язують грати за нього, що передбачає залучення в Taichi Panda і тих геймерів, кому панди-війни зовсім не до вподоби.

Що ж ховається під цими скріншотами, трейлерами і іконками з пандами якщо не «тільки панди»? Давайте розберемося…

Сюжет Taichi Panda оповідає про події на континенті Авазар, населення якого було піддано набігу монстрів самих різних мастей. Власне, кому вирішувати дану проблему, як не нам? У ці землі масово почали з'їжджатися герої з усього світу – класичні війни, ассасини, маги, цінителі вогнепальної зброї і навіть панди-монахи … Саме на цього героя робили ставку Snail Games при розкручуванні гри.

Вперше іграбельна версія Taichi Panda була показана на виставці E3 в 2014 році. Вже тоді було зрозуміло, що нас чекає класичний Hack and slash з елементами MMO, але було зовсім незрозуміло, як ці «елементи» будуть реалізовані. За фактом виявилося, що в Taichi Panda присутня цілком звичайна користувача кампанія, що представляє собою набір лінійних рівнів, а ММО-складова гри представлена ​​PvP і спільними вилазками в підземелля.

Для непідготовленого гравця настільки перевантажений інтерфейс жахливий. Набагато грамотніше було б об'єднати ряд іконок, а недоступні спочатку приховати і відкривати їх у міру прогресу.

Сеттінг складно назвати самобутнім. Швидше, він нагадує солянку з різних фентезі з крупицею китайської міфології. Чи погано це? Складно сказати, але точно не «дуже добре». Адже всі ми з вами знаємо, що якісний і пророблений сеттінг в іграх захоплює не менше, аніж цікава бойова система або нелінійність проходження.

Як уже був сказано вище, в Taichi Panda, як і в будь-якій іншій аналогічнійHack and slash / RPG, є система лута. Предметів екіпіровки падає дуже багато, за рахунок них ми можемо покращувати вже одягнені на героя предмети. Іншими словами, практично все що падає йде в хід. Подібний підхід до луту стимулює геймерів постійно фармить підземелля і це добре позначається на реіграбельності.

Монетизація в Taichi Panda реалізовувала шляхом продажу користувачам алмазів. За них можна купити практично все, що завгодно – всілякі ключі до скринь, костюми, золото, їжу і багато іншого. Не можна сказати, що розробники змушують користувачів Донато, але в числі перших якоїсь рейтингової таблиці без реально вкладених грошей ви навряд чи опинитеся.

Хочеться трохи сказати і про графік Taichi Panda. Виглядає іграшка цілком гідно і вона багата анімацією, але занадто багато різких анімованих рухів. Через низьку кількісті кадрів в секунду подібна анімація створює враження «гальм». Це проблема багатьох розробників ігор, все ж, під 25-30 FPS потрібно малювати іншу, більш плавну анімацію, а то що ми можемо бачити в Taichi Panda буде виглядати відмінно тільки на 45+.

Taichi Panda захоплює PvP-складовою і змушує заходити в себе знову і знову, щоб вхопитися за більш високі позиції в рейтингових таблицях, розважає користувачів спільними рейдами і викликає огиду абсолютно неприйнятною для даного жанру функцією «авто-бій». Також чималий відсоток потенційних геймерів буде відтятий нестерпним, стомлюючим і абсолютно марним навчанням і перевантаженим в певних місцях інтерфейсом, але якщо ви це все вже змогли перетерпіти, то у Taichi Panda є всі шанси затягнути вас надовго. Тим більше, розробники постійно випускають для гри поновлення і додають до неї істотні нововведення.


Большой выбор кофемашин delonghi и другх производителей. Консультанты интернет-магазина с радостью помогут вам подобрать оптимальную для вас кофемашину. Отличные цены и доставка по всей стране.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *