Apple масово набирає фахівців з штучного інтелекту і машинного навчання

Автор | 8 Вересня, 2015

Apple розгорнула кампанію по найму фахівців в області машинного навчання, щоб обійти конкурентів і задовольнити запити користувачів, котрі все частіше бажають мати справу з самонавчальними портативними пристроями. Про це повідомляє видання Rbc з посиланням на обізнані надійні джерела.

Apple намагається найняти не менше 86 фахівців по машинному навчанню, щоб навчити iPhone відповідати на запити користувачів ще до того, як вони самі про це попросять. На думку видання, перед компанією стоїть досить таки складне завдання, оскільки для її реалізації можуть перешкодити накладені компанією обмеження для забезпечення безпеки особистих даних користувачів.

Встановлені особисті правила Apple передбачають збереження повної приватності користувачів, тоді як конкурентів ці питання турбують у меншій мірі. У результаті корпорації доведеться в основному покладатися на аналіз даних з кожного окремого смартфона, а не відправляти її в хмарне сховище, де її можна було б порівняти з інформацією від мільйонів інших користувачів.

На думку Джозефа Гонсалеса, одного із засновників стартапу Dato, що займається машинним навчанням, Apple буде нелегко змусити телефон швидко реагувати на ваші запити, не маючи уявлення про загальну картину світу.

Конкурентами Apple в цій сфері є Google і Microsoft, які розробили "розумних" цифрових помічників, більш пристосованих до самонавчанню, ніж Siri, представлена ​​Apple в 2011 році.

Apple не розкриває кількість персоналу, яке зайнятий машинним навчанням, але експерти відзначають, що для компанії вкрай важливо не упустити частку ринку смартфонів конкурентам, так як iPhone приносить компанії основну частку прибутку. За оцінкою одного з колишніх співробітників Apple, компанія за останні кілька років збільшила кількість експертів у цій галузі в 3-4 рази.


Отдыхайте комфортно в Краснодарском крае. Большой выбор гостиниц Геленджика и соседних курортов по разных ценам в зависимости от Ваших бюджетов и запросов. Узнайте больше информации на сайте gelendzhik-kurort.ru.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *