Bluetooth 4.1 в iPhone 6s: що очікувати від нового стандарту

Автор | 2 Вересня, 2015

Представлений місяць тому  iPod touch 6G став першим пристроєм Apple з підтримкою стандарту Bluetooth 4.1. Наступним гаджетом, що дозволяє використовувати можливості оновленого протоколу бездротової передачі даних, стане смартфон iPhone 6s. Про те, які можливості обіцяє перехід «яблучної» техніки на Bluetooth 4.1, далі в статті.

Bluetooth 4.1 є подальшим розвитком специфікації Bluetooth 4.0, затвердженої 30 червня 2010. Стандарт передбачає підтримку високошвидкісного проколу передачі даних на основі Wi-Fi, а також протоколу з низьким енергоспоживанням (Low Energy). Останній призначений в першу чергу для мініатюрних електронних датчиків. Низьке енергоспоживання досягається за рахунок використання особливого алгоритму: передавач включається тільки на час відправки даних, що забезпечує можливість роботи від однієї батареї протягом декількох років.

Одне з поліпшень, реалізованих в специфікації Bluetooth 4.1 і яке актуально для iPhone, стосується спільної роботи Bluetooth і мобільного зв'язку четвертого покоління LTE. Стандарт передбачає захист від взаємних перешкод шляхом автоматичного координування передачі пакетів даних. Так звана система адаптивного перемикання Bluetooth 4.1 при появі перешкод шукає інший канал, передаючи і приймаючи дані на іншій частоті. Якщо для Bluetooth 4.0 LTE створює перешкоди в 75% випадків, то з Bluetooth 4.1 цей показник знижується до 25%. Також коли ви дізнаєтесь как активировать блютуз на ноутбуке, вам більше не доведеться заново його налаштовувати – новий стандарт Bluetooth 4.1 буде робити це за вас.

Ще одне нововведення покликане спростити перепідключення пристроїв після втрати зв'язку. Відтепер, якщо користувач виходить із зони дії Bluetooth і відключається на короткий час від парного пристрою, пристрої автоматично відновлять з'єднання при поверненні в радіус зони покриття. Також у новій версії очікується поліпшення передачі даних, а даний процес стане більш ефективним.

Презентація смартфонів iPhone 6s, що підтримують новий стандарт Bluetooth, відбудеться вже за кілька днів, а саме 9 вересня. За попередніми даними, пристрій вийде в продаж у п'ятницю, 18 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *