Huawei збирається представити смартфон з дисплеєм Force Touch раніше Apple

Автор | 14 Серпня, 2015

Компанія Huawei розповсюдила тизерні зображення, згідно з якими, 20 серпня відбудеться прем'єра нового висококласного смартфона Honor 7i. Пристрій, крім незвичайного модуля з камерами, який висувається зовні, може отримати дисплей з тактильним зворотним зв'язком, аналогом якого на смарт-годинах Apple Watch і ноутбуках MacBook є технологія Force Touch.

Мережеві джерела вважають, що новинка, яка готується скорого анонсу, це модель, раніше фігурувала під умовним позначенням ATH-AL00. Особливістю пристрою стане висувний модуль камери, який є в основній і фронтальній камерами з подвійним світлодіодним спалахом. Тильна камера може використовуватися в будь-якому режимі, а для роботи з фронтальним фотомодулем потрібно буде висунути його з корпусу за допомогою спеціальної кнопки.

Мережеві джерела уточнюють, що смартфон отримає 64-розрядний процесор Qualcomm Snapdragon 615 з вісьмома обчислювальними ядрами ARM Cortex-A53 (1,5 ГГц) і графічним контролером Adreno 405. Об'єм оперативної пам'яті складе 2 або 3 ГБ, місткість флеш-модуля – 16 або 32 ГБ.

Інтерес викликає рекламне зображення пристрою від компанії Huawei. Воно відноситься саме до майбутньої новинки і містить слоган «The power of touch», що змушує припустити наявність у апарату дисплея з підтримкою технології аналогічної Force Touch. Остання використовується в смарт-годинах Apple Watch і ноутбуках MacBook і дозволяє тач-поверхням реагувати на силу натискання. 

Розмір дисплея Honor 7i і його роздільна здатність поки не розкриваються. Але, судячи за наявними зображень, дисплей характеризується вузькими бічними рамками. Ціна складе від 320 до 400 доларів США. Зрозуміло, що і ремонт Huawei Honor 7i буде також не дуже дешевим.

Відзначимо, що в II кварталі нинішнього року Huawei увійшла до трійки найбільших у світі виробників смартфонів. У першій половині 2015-го компанія випустила на глобальний ринок більш 20 млн «розумних» телефонів під маркою Honor, що більше, ніж за весь минулий рік. Вендор розраховує в нинішньому році поставити 40 млн таких апаратів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *