У коді OS X El Capitan знайшли згадку нового 21,5-дюймового iMac з 4K-дисплеєм і сенсорного пульта для Apple TV

Автор | 17 Липня, 2015

Розробник П'єр Дандамонт виявив в коді другої бета-версії OS X El Capitan посилання до нового iMac з 21,5-дюймовим дисплеєм. Особливість даної моделі буде полягати в дозволі екрану, яке складе 4096 x 2304 пікселів.

Кожен, хто стежить за діяльністю Apple, знає, що компанія прагне приховати інформацію про нові продукти до їх офіційної презентації. І, зрозуміло, в Купертіно не заявляли випустити iMac з 4K-дисплеєм, принаймні в публічній сфері. Мова йде про витік, яку допустили розробники Apple.

Торік відбулася презентація оновлених 27-дюймових iMac, які отримали дисплеї 5K з дозволом 5120 x 2880 пікселів. Для більш компактних машин у форм-факторі моноблоків з дисплеєм 21,5 дюймів дозвіл 4K здається цілком доречним. Відразу після виходу, iFixit розібрали по частинам 27' iMac та вияснили, що його ремонтом повинні займатися виключно знавці цієї справи, наприклад замінити CD привод без проблем можуть спеціалісти з сервісу AppleFix. Деталі за посиланням http://applefix.ua/service/zamena-cd-privoda-na-imac.

Крім цього, Дандамонт виявив посилання на нову графіку Iris Pro 6200 для комп'ютерів Mac: «Перша – Iris Pro Intel Graphics 6200 GPU – була анонсована недавно. Чудовий вибір для 21-дюймових iMac. Друга відсилання – AMD Radeon R9 M380, M390, M395 і M395X. Нічого нового, вони просто підвищили частоту і перейменували карти серії R9 M2xx, які вже використовуються в iMac ».

Третя знахідка розробника стосується пульта дистанційного керування Apple Bluetooth Remote. Що поставляється в комплекті з мультимедійним програвачем Apple TV пульт Apple Remote не зазнавав змін з 2009 року, проте в четвертому поколінні ТВ-приставки, стверджує він, купертіновці намір оснастити девайс сенсорною панеллю. «У коді OS X El Capitan є посилання на звук, кнопки, сенсорну поверхню, сенсори, датчик відстані та інфрачервоний сенсор», – пише П'єр Дандамонт.

У травні про сенсорний пульті ДУ для нової Apple TV написала газета The New York Times, що отримала інформацію від співробітника Apple, який побажав не називати своє ім'я. Він зазначив, що крім тачпада новий Apple Remote матиме дві звичайні механічні кнопки, а це означає, що сенсорне управління прийде на зміну великий чотирьохпозиційній клавіші. При цьому сам гаджет стане трохи товстішим за попередника. Про інші можливості вдосконаленого ПДУ інформатор не розповів, офіційні ж представники Apple коментарів на цю тему не дають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *