Будівництво нового кампуса Apple з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

Автор | 3 Липня, 2015

У жовтні 2013-го Apple отримала схвалення від міської влади Купертіно на будівництво нового кампусу Apple Campus 2, головний будинок якого зможе вмістити 13 000 співробітників і отримає досить футуристичний архітектурний вигляд. Коли воно буде закінчено, а це має статися в 2016 році, будівля буде нагадувати величезний космічний диск, що приземлився в зеленому передмісті.

Але зараз будівництво нагадує скоріше посадочний майданчик в зоні пилових бур. Завдяки 3-хвилинному відеозапису, зробленого з вертольота Skycore Camera Ship на професійну камеру 5k Red Epic Dragon з 1800-мм оптикою, у нас є можливість уважно розглянути обнесений високим парканом будівельну ділянку. На відео можна помітити велику кількість будівельної техніки, основну будівлю з круговою архітектурою і супутні інфраструктурні об'єкти.

 

Кілька тижнів тому стало відомо, що Apple змінює основних підрядників на будівництво Apple Campus 2. За інформацією видання, Rudolph & Sletten Inc. довірили фінальну обробку чотириповерхової будівлі, у той час, як DPR / Skanska's відповідає за несучі конструкції нової штаб-квартири з круговою архітектурою. Джерело вважає, що позапланова заміна підрядника може вплинути на терміни будівництва будівлі-тарілки. Сам Джобс називав його «космічним кораблем» не тільки через його футуристичний вигляд, але й з причини вражаючих розмірів.

Зведення другого кампуса Apple почалося в 2014 році. На даний момент будівництво перебуває в активній фазі: на майданчику знаходиться велика кількість будівельних матеріалів та парк техніки.

Apple Campus 2 буде виглядати подібно космічному кораблю з науково-фантастичного фільму. Це кругла будівля, при зведенні якого будуть використані найсучасніші матеріали і технології. Наприклад, для стін використовується екологічно безпечне утеплення, яке активно використовують у нашій країні разом з газоблоками в Луцьку дешево можна купити по акціях. Чотириповерхова конструкція на 13 000 чоловік стане доповненням до нинішнього офісу на вулиці Infinite Loop, розрахованому на 2 800 осіб. Корпоративне містечко Apple розташується на 2,8 мільйонах квадратних метрів.

Завершення будівництва Apple Campus 2 планувалося на кінець 2016 року. Зважаючи заміну підрядника шанси на затримки будівництва тепер відрізняються від нуля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *