iOS 9 – Офіційний огляд від Apple

Автор | 30 Червня, 2015

iOS 9

«Кожен день ви будете помічати все нові і нові поліпшення в iOS 9. Користуватися додатками будете ще частіше. І працювати з новими функціями багатозадачності на iPad ще ефективніше. Чим більше ви будете користуватися iOS 9, тим більше будете дивуватися, як жили без цього раніше». C таких слів починає розповідь про свою нову мобільну платформу компанія Apple. На сайті каліфорнійського гіганта з'явився огляд iOS 9.

Додатки, з якими ви здатні на більше в iOS 9

Потужні вбудовані додатки на iPhone і iPad відмінно підійдуть для всього, що вам потрібно кожен день: пошта, повідомлення, інтернет, карти, створення заміток і багато іншого. iOS 9 вносить ключові поліпшення в деякі з них, а абсолютно новий додаток стане для вас справжньою новиною.

News

На головному екрані пристрою з iOS 9 з'явиться новий додаток – News. Він  відбирає матеріали провідних новинних джерел цікаві для вас теми. Вам більше не доведеться відкривати безліч додатків, щоб бути в курсі подій. Крім того, News поєднує яскравий дизайн друкованих видань та інтерактивність цифрових медіа – приголомшливо оформлені статті виглядають саме так, як задумав видавець.

Нотатки в iOS 9

Нотатки завжди були відмінним додатком для запису ідей. А тепер він відмінно підійде і для багато чого іншого. Шукаєте легкий спосіб створити список справ? Вважайте, що вже знайшли. Додайте до замітки фотографію, карту або посилання. І навіть зробіть начерк пальцем. Завдяки iCloud будь-які ваші правки з'являться на всіх ваших пристроях і сайті iCloud.com – актуальні замітки завжди будуть під рукою.

Карти в iOS 9

Тепер додаток «Карти» допомагає користуватися громадським транспортом. У деяких містах світу новий режим «Транспорт» показує маршрути і зупинки прямо на карті. Прокладіть дорогу і вона відобразиться на дисплеї з точністю до кроку. А з функцією «Поруч» ви легко знайдете найближчі ресторани, магазини та багато іншого.

CarPlay

Ви можете скористатися функцією CarPlay в iOS 9 в машині, просто підключивши iPhone по бездротової мережі. Або прослухати аудіоповідомлення прямо в дорозі. За допомогою регуляторів на приладовій панелі ви можете перегортати списки або управляти Картами. А підтримка додатків від автовиробників, дозволить вам користуватися функціями автомобіля прямо з CarPlay.

Ваша продуктивність подвоїться з iPad

Ваш iPad відмінно підходить для роботи і розваг на iOS 9. Для створення цікавих дизайнів і переконливих презентацій. Для веселих слайд-шоу і відеочатів з тими, хто вам дорогий. І для багатьох інших завдань. Адже тепер ви можете займатися двома справами одночасно на великому дисплеї iPad.

Slide Over

Тепер ви можете відкрити другий додаток, не виходячи з першого. Переглянути сайт, відповісти на повідомлення або зробити замітку, а потім зрушити додаток убік і повернутися до того, яким користувалися.

Split View в iOS 9

У режимі Split View на iPad Air 2 можна одночасно користуватися двома додатками. Працюйте над малюнком, відкривши поруч вихідну фотографію. Або складіть документ, копіюючи цитати з книги в iBooks. Коли все необхідне перед очима, зосередитися набагато простіше.

Картинка в картинці

Під час розмови по FaceTime або перегляду відео натисніть кнопку «Додому» в iOS 9, щоб зменшити вікно і перемістити його в кут екрану. Торкніться, щоб відкрити другий додаток і вільно користуйтеся ним – відео продовжить відтворюватися. Ви зможете одночасно дивитися улюблену передачу і відповідати на щойно прийшло лист.

QuickType

Надайте тексту потрібну форму за допомогою нової панелі сполучень клавіш, зручних інструментів редагування і нового способу виділяти текст жестами Multi-Touch. Або підключіть до iPad бездротову клавіатуру, щоб використовувати ще більше поєднань.

Ініціативний помічник

Тепер у Siri коло інтересів ще ширше, а варіантів відповіді ще більше. Вона краще розуміє, що ви говорите, і видає результат швидше. iOS 9 стала розумнішою і в інших аспектах, наприклад, щоб отримати відповідь, вам навіть не доведеться ставити запитання.

Вражаюча робота

Базові удосконалення системи, підвищують швидкість відгуку, спрощують оновлення, продовжують роботу акумулятора і роблять систему безпечніше. Тому ваш пристрій працює ще краще – як би ви ним не користувалися.

Ще довше без підзарядки

Робота програм і ключових технологій була оптимізована всередині операційної системи так, щоб знизити енергоспоживання і продовжити роботу акумулятора для всього, що вам потрібно. Завдяки датчикам освітленості і відстані iPhone знає, коли ви поклали його екраном вниз, і не дозволяє йому включитися навіть при отриманні повідомлення. А в новому режимі Low Power можна продовжити роботу без підзарядки ще більше.

Оновлення стали зручнішими і компактнішими

iOS 9 ще ефективніше передає поновлення на ваш пристрій без необхідності завантажувати і розпаковувати їх. А значить вам знадобиться менше вільного місця. І коли прийде час для оновлення, нові способи сповіщень дозволять оновити ваш пристрій, поки ви спите або просто не використовуєте його.

Зростання безпеки

Безпека пристрою і доступу до Apple ID – найважливіші умови для захисту особистої інформації, яку ви зберігаєте або відкриваєте на пристроях Apple, в тому числі фотографії, документи, повідомлення, листи та інші дані. iOS 9 підвищує надійність, посилюючи паролі для захисту ваших пристроїв і ускладнюючи доступ до вашого облікового запису Apple ID для сторонніх осіб. Ці нові функції безпеки дуже прості у використанні. Але вони значно ускладнюють несанкціонований доступ до вашої особистої інформації.

Відгук в iOS 9 прискорився. Робота теж.

Переваги Metal дозволяють додаткам в iOS 9 ефективніше використовувати центральний і графічний процесори для прискореної прокрутки, плавної анімації та загального підвищення продуктивності. Пошта, повідомлення, сайти і PDF відкриваються швидше. А функції багатозадачності на iPad працюють плавно і органічно.


Качественный ремонт стиральных машин и техники. Узнайте детали тут. Быстрый ремонт техники с гарантией.

2 коментарі до “iOS 9 – Офіційний огляд від Apple

  1. Пінгбек: Вчимося програмувати на Swift за допомогою iOS-пристроя - Спільнота Apple

  2. Пінгбек: Що потрібно знати про двухфакторну авторизацію в iOS 9 і OS X El Capitan - Спільнота Apple

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *