iPhone 6s та iPhone 6s Plus не отримають OLED-дисплеї

Автор | 22 Червня, 2015

Apple вперше використала в «розумних» годинниках Apple Watch дисплеї, виконані за технологією OLED. Тим не менш, в плани компанії не входить оснащення даними екранами смартфонів iPhone, принаймні в наступному поколінні пристроїв. Про це стало відомо нещодавно від відомих світових аналітиків.

Так, смартфон iPhone 6s буде оснащуватися традиційними для Apple рідкокристалічними дисплеями, стверджують аналітики JP Morgan. Завод Japan Display, в який американський гігант комп'ютерної електроніки інвестував мільярд доларів, буде здатний щорічно випускати близько 100 млн 5-дюймових РК-панелей на основі технології LTPS, чого буде достатньо для виробництва нових iPhone. Таким чином, інформація про перехід смартфонів екрани OLED не підтвердилася.

OLED-дисплеї вирізняються малої завтовшки й економічністю – РК-панелі навіть з рекордно низькою споживанням неспроможні зрівнятися з ними за цим показником. Але у цієї технології є ряд істотних недоліків. Основний полягає в тому, що картинка вицвітає на яскравому світлі і не відрізняється великою довговічністю: з часом зображення на дисплеї починає завалюватися в один із кольорів.

Сама ж технологія OLED є наступницею LED технології для мобільних пристроїв, яка дозволяє значно економити споживання електроенергії. Наприклад,в нинішніх кризових умовах, можна светодиодные светильники купить в Киеве та зекономити на споживанні елетроенергії в місяць до 300 гривень.

Зацікавленість Apple в OLED не викликає сумніву. У минулому році вона отримала патент на технологію, яка покращує властивості світловипромінюючих елементів в дисплеях на органічних світлодіодах. Раніше Apple прийняла на роботу авторитетного експерта з OLED-дисплеям і напівпровідників Джеймса Лі, який до цього співпрацював з компаніями LG і Samsung. Зараз Джеймс Лі входить в штат американського гіганта споживчої електроніки.

Про можливість використання OLED в iPhone подейкують ще з часів виходу першої моделі. Одним з головних переваг технології є можливість створення комунікатора з вигнутим дисплеєм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *