Apple представила нову платформу OS X El Capitan

Автор | 9 Червня, 2015

Apple на конференції WWDC 2015 анонсувала наступну версію операційної системи OS X El Capitan. Дванадцяте по рахунку велике оновлення настільної платформи для комп'ютерів Mac було офіційно представлено в понеділок на заході для розробників у Сан-Франциско.

Тепер всупереч традиції, що затвердилася з початку 2000 року, коли нові версії OS X називалися на честь тварин із загону котячих, компанія Apple вирішила звернутися до природних об'єктів. OS X El Capitan названа на честь скелі в Національний парк Йосеміті. OS X 10.9 Mavericks, як відомо, назвали по імені великих хвиль біля берегів Каліфорнії, торішню OS X 10.10 Yosemite – на честь Йосемітського національного парку.

Нова редакція настільної ОС не принесла оновлення для зовнішнього вигляду операційної системи і обмежилася поліпшеннями на рівні функціоналу. Основні зміни, з яких Apple почала розповідь про El Capitan, торкнулися управління вікнами (режим поділу екрана) і функції пошуку Spotlight. Тепер користувач може робити запити на рідній мові, а сама функція стала працювати значно швидше. Завдяки оптимізації швидкодія нової операційної системи Apple зросла в 1,4 рази.

OS X El Capitan підтримує нові жести, в браузері Safari стало зручніше додавати закладки – це робиться перетягуванням вкладок.

Apple перенесла на Mac технологію Metal, яка була представлена ​​в минулому році в iOS 8. Це спеціалізований API, який за аналогією з AMD Mantle і Microsoft DirectX 12 обходить нашарування стандартного графічного API OpenGL ES для ігор і додатків з метою більш прямої взаємодії з обладнанням. За заявою Apple, використання Metal дозволить до 40% збільшити швидкість промальовування.

OS X El Capitan Developer Preview стане доступна для розробників і звичайних користувачів з сьогоднішнього дня. Фінальна версія системи вийде восени цього року і буде розповсюджуватися через магазина Mac App Store. Завантажити OS X El Capitan зможуть безкоштовно всі користувачі Mac.


Выбирайте и покупайте разные футболки с приколами и красивыми принтами. Большой выбор футболок с доставкой.

1 коментар до “Apple представила нову платформу OS X El Capitan

  1. Пінгбек: Новітню OS X El Capitan можна встановити навіть на 8-річний Mac - Спільнота Apple

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *