Продуктивність нового MacBook буде досить скромною

Автор | 27 Квітня, 2015

Незважаючи на всю критику, яка обвалилася на Apple за один-єдиний порт USB-C в новому MacBook, розраховувати на погані продажі передового ноутбука не доводиться. Однак потенційних покупців чекає ще один сюрприз – досить невисока продуктивність, підтверджена бенчмарками.

Хоча офіційного бенчмарка, в якому оцінювалася б продуктивність нового MacBook, не існує, його процесор абсолютно ідентичний тому, що використовується в Lenovo Yoga 3 Pro. Мова йде про Core M покоління Broadwell c тактовою частотою 1,1 ГГц. Чіп хороший по багатьом параметрам, наприклад, йому достатньо пасивної системи охолодження, однак його результати в синтетичних тестах далеко не найвидатніші.

Отже, Lenovo Yoga 3 Pro вдалося набрати в тесті PCMark 4515 балів. Це досить невисокий результат, тому що навіть базова торішня модель MacBook Air набрала 4885 балів. Для порівняння, Microsoft Surface Pro 3 і зовсім добився результату в 5076 балів. Слід зазначити, що бенчмарк відображає виключно можливості процесора.

Що можна сказати, грунтуючись на даних результатах? По-перше, покупець нового MacBook навряд чи зможе поставити перед своїм комп'ютером серйозне завдання, що виходить за рамки можливостей MacBook Air. По-друге, цінова політика в лінійці MacBook явно порушена. Більш продуктивний MacBook Air з великою кількістю портів коштує дешевше, ніж новий ультрапортативний MacBook з дисплеєм Retina і одним USB-C.

Тим не менш, саме в ролі портативного рішення, яке завжди з собою, новий MacBook і замислювався. І чомусь здається, що зі своїми завданнями він впорається на відмінно, а Apple протягом пари років призведе лінійку ноутбуків в порядок. Зараз це швидше схоже на проміжний варіант.


Сварочный инвертор elitech ис 220 зарекомендовал себя как надежный инструмент для сваривания металла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *