ЗМІ: Apple відклала випуск 12,9-дюймового iPad Plus до вересня

Автор | 5 Березня, 2015

Apple перенесла початок виробництва 12,9-дюймового планшета iPad Plus з цього кварталу на вересень через затримки, які пов'язані з постачанням дисплеїв. Про це пише Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Поставки «великогабаритного» iPad планується почати восени цього року. Причиною, як повідомляється, стали затримки, пов'язані з поставками дисплейних панелей, розповів один зі співрозмовників видання, який побажав зберегти анонімність. Спочатку Apple планувала почати виробництво iPad Plus в I кварталі, повідомляє socvopros.ru – сайт про Одноклассники и Вконтакте.

Зараз Apple випускає iPad з 9,7-дюймовим дисплеєм і iPad mini c 7,9-дюймовим екраном. Про плани на 12,9-дюймову модель офіційно не повідомляється.

Чутки про роботу Apple над iPad зі збільшеним дисплеєм йдуть з 2013 року. Згідно з наявними даними, 12,9-дюймову «таблетку» оснастять батареєю ємністю 11000 мАг (29,5 Втч), що в півтора рази більше, ніж у iPad Air 2. Нинішній 10-дюймовий планшет Apple обладнаний акумулятором на 7340 мАг (23,7 Втг). Не виключено, що в комплекті з iPad Plus буде йти цифрове перо, чиє застосування в ряді завдань виправдано через підвищену зручність, ніж звична взаємодія пальцями.

iPad з великим дисплеєм є частиною стратегії Apple «вдихнути нове життя» в лінійку планшетів після зниження продажів протягом чотирьох кварталів поспіль. Крім того, конкуренцію iPad складають iPhone 6 і iPhone 6 Plus: ці моделі були запущені у виробництво у вересні минулого року і вже допомогли Apple отримати рекордний прибуток.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *