Тім Кук представив Apple Watch і оголосив вартість смарт-годинника

Автор | 10 Березня, 2015

Apple на конференції 9 березня разом з новим 12-дюймовим MacBook анонсувала фінальну версію «розумних» годинників Apple Watch. Пристрій представив на сцені Йєрба Буена в Сан-Франциско глава компанії Тім Кук.

Годинники будуть доступні в двох розмірах екрану – діагоналлю 38 і 42 міліметри. Раніше ЗМІ охрестили їх «жіночою» та «чоловічою» версією, хоча в реальності різниця між ними не дуже помітна навіть на руці. Apple запропонує безліч замінних браслетів для кастомізації Apple Watch – шкіряні, металеві, магнітні, поліуретанові.

Пристрій буде доступний у трьох серіях – звичайній, спортивній (Sport) і преміум (Edition). Принципова відмінність спортивної версії – укріплений корпус з анодованого алюмінію, волого- і пилестійкістю. Корпус же преміум-версії виконаний з 18-каратного золота.

Всі ці варіації відбилися на ціні пристрою. За словами Тіма Кука, мінімальна вартість складе 349 доларів. Мова йде про 38-мм модифікацію, версія з дисплеєм 42 мм обійдеться в 399 доларів. Звичайна модель Watch коштуватиме дорожче. Вартість компактного варіанту буде в діапазоні від 549 до 1049 доларів, більш великої – від 599 до 1099 доларів.

Бажаючим отримати преміум-версію Edition доведеться розщедритися на значно більшу суму. Не випадково головний дизайнер Apple Джонні Айв раніше натякнув, що у виробників швейцарських годинників будуть проблеми. Apple Watch Edition будуть продаватися за ціною від 10 000 доларів.

Apple Watch оснащені сенсором серцебиття, а також зоною для приєднання магнітної зарядки. На правій панелі – коліщатко для прокрутки і масштабування контенту, а також кнопка виклику списку контактів. Хоча екран Apple Watch сенсорний, з допомогою кнопки і коліщатка Apple вирішила знизити необхідність торкатися його і закривати дані на дисплеї.

Екран пристрою вмикається автоматично, коли власник Apple Watch повертає зап’ястя, щоб подивитися час. Перемикатися між додатками можна горизонтальними і вертикальними свайпами по екрану. Він, як і належить пристойним годинникам, захищений сапфіровим склом, до того ж розпізнає різницю між киснем і натисненням, а при натисканні двома пальцями запускає вимірювач пульсу.

Оскільки використовувати годинника можна виключно в парі зі смартфоном – не тільки iPhone 6 і iPhone 6 Plus, але і з iPhone 5, 5s і 5C, – то прямо з зап’ястя можна ініціювати дзвінки та повідомлення, включаючи відправку вельми милих анімованих смайлів і невеликих малюнків. Підтримується і платіжна система Apple Pay.

На демонстрації пристрою Apple розповіла, що годинник Apple Watch пульсує на руці і таким чином, наприклад, за допомогою картографічного додатку підказують, куди вам потрібно повернути – направо або наліво. У годиник буде вбудований мікрофон, що дозволяє відповідати на дзвінки, що надходять на смартфон. За словами Кука, про це він мріяв з 5 років. Годинники підраховуюють калорії, кроки і хвилини тренувань.

Час автономної роботи Apple Watch заявлено на рівні 18 годин. На ринок пристрій надійде в квітні 2015 року. Однак, як зазначили оглядачі The Verge, це не варто сприймати як кілька тижнів фори конкурентам: «Apple як би заявила: не купуйте інших пристроїв, почекайте до наступного місяця».

Viv.com.ua

«На кону майбутнє Apple і місце Тіма Кука в історії світової економіки, – заявив аналітик ринку електроніки Худоба Харріс. – Якщо «розумні» годинники Apple будуть прийняті споживачами, то це зміцнить позиції Кука всередині компанії, а сама корпорація доведе здатність вести за собою світовий ринок навіть після кончини генія сучасного бізнесу – Джобса».

Попередні замовлення на Apple Watch відкриються 10 квітня а в продаж новинка надійде 24 квітня. Першими пристрій зможуть придбати жителі Австралії, Канади, Китаю, Франції, Німеччини, Гонконгу, Японії, Великобританії і США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *