Чим відрізняється iPad mini 3 від iPad mini 2 та чи варто переплачувати?

Автор | 21 Жовтня, 2014

iPad Air 2 – кращий планшет, коли-небудь створений компанією Apple. iPad mini 3, що прийшов на зміну iPad mini 2 (iPad mini з дисплеєм Retina), теж гарний, проте деякі вважають, що віддавати за нього такі гроші – це грабіж.

Варто відзначити, що iPad Air 2 отримав поліпшену камеру, потужний процесор A8X, покриття антивідблиску і сканер відбитків пальців Touch ID. Що стосується iPad mini 3, то Apple приділила йому менше уваги – ніяких значних поліпшень в планшеті реалізовано не було. Так, устройтсво отримало дактилоскопічний сенсор Touch ID і золотисту версію – на цьому поновлення закінчуються. У всьому іншому iPad mini 3 ідентичний торішньому iPad mini 2 – той же дизайн, камери, модуль Wi-Fi і обсяг пам'яті. Інженери Apple позбавили mini 3 і ламінованого дисплея з покриттям антивідблиску, барометра та режиму сповільненої (інтервального) зйомки, які в той же час отримав старший брат iPad Air 2.

купить спирт

Apple навіть не оснастила iPad mini 3 процесором A8, який присутній в iPhone 6 і 6 Plus. Тим не менш, вартість новинки на $100 вище, ніж у попередньої моделі.

Відзначимо, що при цьому iPad Air 2 істотно відрізняється від iPad Air. Так, 64-бітний чип A8X забезпечує в 2,5 рази більшу продуктивність графічного процесора в порівнянні з чіпом A7 в iPad Air і iPad mini 2. Крім того, на 40% підвищилася продуктивність центрального процесора.

iPad Air 2 отримала 8-мегапіксельну матрицю, що зробило можливим знімати відео у форматі 1080p. Нагадаємо, що попередня модель була оснащена 5-мегапіксельною матрицею. Жодне з цих поліпшень не було реалізовано в iPad mini 3. Так, новинка оснащена все тим же процесором A7, такими ж камерами і дисплеєм.

Якщо mini 3 практично нічим не відрізняється від mini 2, тоді навіщо платити на $100 більше? Тільки заради Touch ID? Відзначимо, що вартість базової моделі iPad mini 3 становить $399, тоді як практично ідентичний iPad mini 2 обійдеться бажаючим в $299.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *