Apple запустить відкрите тестування iOS 8.3 і iOS 9, щоб позбутися від помилок в релізах

Автор | 21 Лютого, 2015

У березні публічна бета-версія iOS 8.3, що проходить під кодовою назвою Stowe, стане доступна для всіх бажаючих. Про це йдеться в повідомленні ресурсу 9to5Mac, що посилається на власні джерела. Перші 100 000 користувачів, зареєстрованих у програмі «iOS Beta Seed Program», отримають посилання на завантаження стабільної збірки операційної системи. До цього Apple відкривала масовий доступ тільки до бета версіями OS X.

Влітку минулого року Apple вперше почала публічне бета-тестування операційної системи OS X Yosemite. Завантажити попередню версію нової ОС міг мільйон осіб з числа тих, хто записався на тестування. Зроблено це було з метою подальшого надання зворотного зв'язку, що, в свою чергу, має допомогти зробити OS X краще, перш ніж відбудеться фінальний реліз ОС.

Як відомо, останні програмні продукти Apple не можуть похвалитися стабільністю роботи. Користувачі та розробники сходяться на думці, що кількість помилок в операційних системах iOS і OS X прийняло катастрофічні масштаби. Можливо, проблема полягає в тому, що Apple поспішає з розширенням можливостей ОС, тому не має можливості зберегти якість розробки на колишньому рівні.

І ось тепер, як стало відомо, Apple планує запустити відкрите бета-тестування iOS. У користувачів iPhone і iPad буде можливість завантажити другу або третю бета-версію iOS 8.3. Для цього потрібно буде пройти невелику реєстрацію на сайті компанії і залишити заявку. Користувачам, які планують взяти взяти участь в iOS Beta Seed Program, доведеться поспішити – тільки 100 000 чоловік можуть завантажити ранню збірку ОС.

Оновлення iOS 8.3 beta 1 вийшло 9 лютого, через тиждень після п'ятої бети iOS 8.2 . Розробники, які встановили iOS 8.3, виявили в налаштуваннях новий розділ для керування бездротової версією інтерфейсу CarPlay. Слідом за OS X Yosemite 10.10.3 мобільна «вісь» має підтримку двухфакторну авторизацію і нові «смайлики». Також в iOS 8.3 компанія Apple поліпшила технологію голосового помічника Siri.

Після завершення відкритого тестування iOS 8.3 в Купертіно планують повторити досвід з iOS 9, що має кодову назву Monarch. У червні на WWDC 2015 відбудеться офіційна презентація платформи, після чого Apple надасть будь-якому охочому можливість встановити ОС. При розробці «дев'ятки» компанія приділяє основну увагу виправленню помилок, поліпшенню стабільності і збільшення продуктивності. У той же час Apple прагне зменшити розмір операційної системи і оновлень, що актуально для користувачів 8- і 16-гігабайтних версій iPhone і iPad.


Замовляйте чудові квіткові букети на сайті http://vial.kiev.ua/, на якому є доставка квітів по місту. Великий вибір квітів в магазині, майстри якого створять для вас найкращий букет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *