Клініки та медичні центри в США масово впроваджують Apple HealthKit

Автор | 6 Лютого, 2015

HealthKit

Найбільші організації, що працюють у сфері охорони здоров'я, почали інтегрувати свої системи з сервісом HealthKit, повідомляє інформаційне агентство Reuters. Важливі угоди встигли укласти ще напередодні запуску iOS 8, а зараз вже 14 з 23 найбільших клінік і медичних центрів в США приступили до впровадження технології Apple.

До цих пір дані про стан здоров'я людини збиралися безліччю різних додатків і медичних пристроїв, але не зберігалися в одному місці. У Купертіно вирішили забезпечити централізоване зберігання інформації, що дозволить користувачам і лікуючим лікарям більш ефективно контролювати стан здоров'я. HealthKit при цьому є свого роду глобальної медичною базою, в якій зберігаються історії хвороб безлічі пацієнтів. Програма встановлюється на комп'ютери лікарів, а дані пацієнтів відправляються в хмарне сховище. На прийом до лікаря ви заходите вже з елетронним збірником даних про ваше здоров'я.

Платформу HealthKit і додаток Health, що дозволяють стежити за здоров'ям за допомогою смартфонів Apple представила на конференції WWDC 2014. Система працює в поєднанні з зовнішніми медичними датчиками. З їх допомогою iPhone зможе відстежувати показники організму людини, починаючи від серцебиття і закінчуючи рівнем цукру в крові. Передбачається миттєва передача інформації в медичні центри, якщо якийсь з параметрів відхилиться від норми.

З появою у продажу Apple Watch впровадження HealthKit піде ще більш високими темпами. За даними Reuters, порядком десятка великих систем, що стосуються охорони здоров'я та використовують програмне забезпечення Epic, незабаром зможуть інтегрувати дані про здоров'я і фізичної активності користувачів, отримані з HealthKit, в персональній медичній карті під назвою MyChart.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *