Apple «вбила» iPod Classic через дефіцит комплектуючих

Автор | 28 Жовтня, 2014

Згідно із заявою глави Apple Тіма Кука, рішення відмовитися від подальшого виробництва плеєрів iPod Classic було прийнято після того, як компанія не змогла знайти комплектуючі для пристрою. Наймати нову команду для зміни його конструкції Apple порахувала занадто витратним. Про це гендиректор розповів на конференції WSJ.D.

Глава Apple пояснив, що основною причиною відмови від подальшого випуску iPod Classic стала відсутність необхідних для виробництва плеєра деталей, які компанія не змогла знайти ніде в світі. З урахуванням падіння попиту на MP3-плеєри в Купертіно вирішили, що не будуть розробляти для iPod Classic нову конструкцію, на базі комплектуючих, які ще можна знайти. За словами Кука, витрати на розробку нової конструкції, включаючи найм нових інженерів, не виправдаються.

Гендиректор додав, що користувачі, які хочуть мати MP3-плеєр, можуть купити iPod touch. Обсяг пам'яті в його в максимальній комплектації становить тільки 64 ГБ в порівнянні з 160 ГБ в iPod classic.

iPod Classic зникли з продажу минулого місяця, відразу ж після презентації iPhone 6 і Apple iWatch, причому ніяких заяв з цього приводу зроблено не було. Як накопичувач в плеєрі використовувалась не флеш-пам'ять, а жорсткий диск. Постачальник 1,8-дюймових HDD, компанія Toshiba, кілька років тому повністю зняла з виробництва всю лінійку вінчестерів даного форм-фактора через низький попит.

Перший музичний плеєр iPod з'явився 13 років тому, в жовтні 2001 року і протягом декількох років залишався одним з ключових продуктів Apple. iPod були першими в світі музичними програвачами, на які можна було записувати тисячі треків. iPod з приставкою Classic в назві з'явився у вересні 2007 року. Це було вже шосте покоління iPod. Останній раз лінійка iPod Classic оновлювалася у 2009 році. Найбільший обсяг пам'яті пристрою досяг 160 ГБ.


Выбирай подарки ручной работы на сайте Аполлон. Вот ссылка на сайт. Большой выбор подарков для всех!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *