Apple випустила промо-ролики, присвячені iMac з дисплеєм Retina

Автор | 21 Жовтня, 2014

Найяскравішою подією жовтневої презентації Apple став десктоп iMac з 5К-дозволом. Apple виклала в Мережу два відео, присвячених новинці. В роликах розповідається про створення цього неймовірного десктопа – і кому (і для чого) він потрібен.

Пам'ятайте слоган івенту? «It's been way too long», «Ми чекали цього дуже довго». Невелике відео тривалістю всього в півхвилини – відповідь на питання про те, чого саме «ми» чекали так довго.

У ролику демонструються всі актуальні пристрої Apple з дисплеєм Retina – iPhone 6, iPad Air 2 і iPad mini третього покоління, MacBook Pro. Слідом за MacBook з'являється, на секунду поглинаючи все навколо, довгоочікуваний iMac з 5K-дисплеєм Retina.

У другому відео – більш тривалому, тривалістю майже три хвилини – слово бере старший віце-президент Apple Ден Річчіо. Він каже, що багато професіоналів вважають iMac своїм найголовнішим творчим інструментом. В Apple, в свою чергу, люблять робити його кращим – і … роблять!

Театр починається з вішалки, робота з iMac – з дисплея. 5К-екран нового десктопа вражає своїми можливостями. Тут – 14,7 млн пікселів, і HD (і навіть 4К) просто меркнуть перед новою розробкою Apple. Щоб зрозуміти це, досить поглянути всього на один слайд (на відео він доступний починаючи з 22-ї секунди). 

Тут – особлива TFT-панель, створена на основі оксидного тонкопленочного транзистора. Так забезпечується рівномірна яскравість від краю до краю. Енергоспоживання такого дисплея – менше на 30 відсотків, якість зображення – просто фантастичне. Стільки деталей, як на 5К-екрані, не вийде побачити на будь-якому іншому моніторі. Контрастність кращає за рахунок нового процесу фотовирівнювання, компенсаційний світлофільтр забезпечує ще більш глибокий чорний колір, а інші кольори робляться більш яскравими. До слова – кожен iMac проходить через процедуру індивідуального колірного калібрування!

Професійний фотограф Брюс Даффі розповідає: для роботи зі знятим матеріалом йому важлива кожна деталь. Щоб зробити все правильно, потрібен монітор, який відображав би все так, як це в реальному житті побачив сам фотограф. По-справжньому класна фотографія виходить класною, якщо з нею працювати кращими інструментами. Кращим з них, безумовно, і є новий 27-дюймовий iMac з дисплеєм Retina. Також новий десктоп знадобиться при обробці відео, або ж при разработке сайтов, оскільки важлива роль приділяється деталям.

Завершується ролик традиційним «це найприголомшливий iMac з тих, які ми коли-небудь створювали». Банально, звичайно – але хіба це не так?

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *