Код в iOS 8 свідчить про появу багатовіконності на iPad

Автор | 22 Червня, 2014

Минулого місяця блогер Марк Гурман (Mark Gurman) повідомив про те, що Apple може представити в iOS 8 нову функцію багатозадачності на розділеному екрані (split-screen multitasking). Незважаючи на те, що компанія не приділила їй часу в ході презентації платформи на WWDC 2014, багато користувачів все ще сподіваються на те, що нововведення з'явиться в публічному релізі iOS.

Цілком імовірно, що їхні сподівання справдяться – iOS-розробник Стівен Траутон-Сміт (Steven Troughton-Smith) стверджує у своєму Twitter, що Apple працює в цьому напрямку.

Він нібито виявив в коді iOS 8 згадку про можливість одночасної роботи з двома додатками, розташованими поруч. Траутон-Сміт не уточнює, для якого саме пристрою призначена нова функція, однак найбільш корисною вона була б на iPad. Розробник також говорить, що додатки можна запускати в співвідношенні 1/2, 1/4 або 3/4. Всі відкриті програми будуть об'єднані в один екран в меню багатозадачності.

Відзначимо також, що всього кілька тижнів потому після того як Гурман повідомив про функції багатозадачності на розділеному екрані, Брайан Чен (Brian Chen) з The New York Times розповів, що робота над нововведенням потроху просувається. Правда, тоді журналіст підкреслив, що функція не буде готова до WWDC 2014. У підсумку інформація Чена виявилася правдивою – Apple не згадала в ході конференції багатозадачність на розділеному екрані iPad. Поки дані про те, коли саме з'явиться функція – в iOS 8 beta або iOS 8.1 – відсутні.

Графічний дизайнер Сем Бекетт (Sam Beckett) створив кілька зображень і відео, що демонструють те, як може бути реалізована функція багатозадачності на розділеному екрані. У баченні Бекетта, додатки будуть об'єднуватися в меню багатозадачності. Крім того, згідно з розробленим їм концепту, буде доступним переміщуваний роздільник, призначений для регулювання опцій перегляду. У відео працює все дуже гладко і саме нововведення дещо нагадує розробки Apple.

 

Багатозадачність на розділеному екрані є однією з тих функцій, з якими давно знайомі власники iPad з встановленим джейлбрейком і твіки OS Experience. Джефф Бенджамін з iDownloadBlog назвав цю розробку Mission Control для iPad. За його словами, функціональність Твіка вельми корисна.

Цілком імовірно, що використовувати багатозадачність на розділеному екрані можна буде під час роботи не тільки з нативними, а й зі сторонніми додатками.

Відзначимо, що протягом досить тривалого періоду часу Microsoft використовувала відсутність цієї функції для рекламування власних планшетів. Так, подібний функціонал отримала навіть оригінальна версія Surface.


Посетите онлайн кинотеатр не выходя из дому. Сотни бесплатных фильмов в хорошем качестве вы найдете в этом онлайн кинотеатре.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *