У iOS 8 буде потужний сервіс навігації всередині приміщень

Автор | 3 Травня, 2014

Нестандартний хід – Apple не стала купувати стартап Wifarer цілком, але переманила його співзасновника Філіпа Стенджера (Philip Stanger). У маленькій компанії він обіймав посаду виконавчого директора, у великій корпорації буде трудитися над розвитком додаткової опції для Карт Apple.

Імовірно Стенджер очолюватиме відділ, що спеціалізується на розробці системи «розумної» навігації в закритих просторах, начебто багатоповерхових офісних будівель і торгових центрів.

Ще в лютому журналісти TechCrunch помітили, що компанія Wifarer раптом перейнялася пошуком нового керівника – тепер стало ясно, що Стенджер отримав пропозицію, від якої відмовлятися зовсім не захотів. При тому, що для технічного колективу Apple він фігура незвичайна, за плечима містера Стенджера навчання в університеті Джона Хопкінса та знаменитому Єлі, він володіє вченими ступенями в області музичних наук і співпрацював з BBC і Paramount Pictures. Однак стартап Wifarer встиг привернути увагу аналітиків новинок для Android-середовища – не дивно, що в Купертіно теж звернули на нього свій погляд.

Філіп Странгер Apple У розпорядженні корпорації вже є технічна база, в березні минулого року вона придбала компанію WifiSLAM з усіма її напрацюваннями. Але Філіп Стенджер володіє конкретним досвідом розгортання систем навігації у закритих приміщеннях – від такої допомоги не відмовляються. Що цікаво, нікого більше з Wifarer кликати на роботу не стали і вже чи не тому, що у маленької, але перспективної компанії є захищені патенти, а велика корпорація страх як не хоче знову вплутуватися в ці «війни документів»?

Згідно з прогнозами аналітиків, розширені можливості фірмового картографічного сервісу стануть однією з родзинок майбутньої iOS 8. Припускають, що Apple об'єднає існуючі інструменти на зразок Embark, HopStop, BroadMap і Locationary в єдину систему. І i-гаджети зможуть на порядок ефективніше давати вказівки своїм власникам про те, де розташовуються «об'єкти інтересу», як працює громадський транспорт і допомагати зорієнтуватися всередині величезного хмарочоса.


Спробуйте нову хмарну систему комунікації office virtual pbx, яка вже приходить на заміну простому телефонному зв’язку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *