Огляд гри CLARC

Автор | 4 Квітня, 2014

Екшн, загадки і п’яні роботи – саме з цього напису починається опис CLARC в AppStore. Німецька студія Golden Tricycle, що складається всього з п’яти осіб, розробила для консолі OUYA свій перший хіт, після чого хлопці пообіцяли, що в недалекому майбутньому CLARC так само відвідає наші iPhone і iPad. І ось, по тому не довгий час реліз відбувся і в AppStore і Google Play, гра порадує всіх любителів якісних головоломок не тільки цікавими пазлами, але і хорошою сюжетною лінією.

Наш герой – звичайний роботяга, який трудиться на фабриці і усуває поломки, поки не виявляється втягнутий в дуже велику і довгу історію з безліччю загадок, пазлів і … дизеля. Розповідь починається з того, що CLARC’a викликали полагодити чергову поломку, але по дорозі він випадково ламає дрона приятелів-роботів, після чого вирішує дістати для них нового, повністю функціонуючого дрона і відправляється в бар. Бар у роботів це місце, де п’янички вічно розпивають дизель і танцюють під бадьору і веселу музику, що грає на дискотеці. CLARC знаходить дрона, який знемагає від потоку дизеля і вирішується знайти станцію лагодження і нарешті повернути дрона приятелям. По дорозі робот зустрічає дуже сексуальну атомну ракету Клару, яка застрягла в оковах, але наш герой рятує її і закохується з першого погляду, сподіваючись на ще одну зустріч з коханою … ахх, весна, навіть роботи знаходять свої ракети.

CLARC повертається до початку і виявляє, що станцію захопив космічний корабель на чолі з супер-комп’ютером М.А.М.А., який збирається знищити всіх друзів Кларка на станції, за допомогою танків – інтелігентних роботів, що знищують все, що рухається своїм лазером. Нам належить розібратися у всій цій метушні і знайти Т.А.Т.А., іншого супер-комп’ютера, який раніше завідував станцією і разом з ним перемогти М.А.М.А., а так само врятувати свою любов від утилізації. І вся це жахлива історія уміщена в 27 рівнів з бонусом і відбувається на Марсі, коли штучний інтелект роботів дозволив їм спілкуватися між собою і робити власні рішення, не залежні від програми.

Вся ігрова механіка побудована на переміщенні об’єктів кубічної форми. Можливо, цю може здатися на перший погляд вельми одноманітно, але на ділі розробникам вдалося придумати величезну кількість ситуацій, в яких доводиться продумувати тактику і рух робота, що створює достатню різноманітність геймплея.

При цьому все не зводиться до просто “тягай кубики – став на потрібну кнопку”, нам дійсно доведеться як слід подумати, що потрібно зробити для знищення чергового танко-бота або відкриття наступної двері. .

Рівнів багато, головоломок предостатньо, що і робить гру досить тривалою і місцями дуже навіть веселою, начебто рівня з баром для роботів або відносин з ракетою. Чим далі, тим складніше, доводиться розраховувати, думати на перед і розвивати образне мислення, щоб уявити собі, як же воно буде виглядати. Багато завдання, поставлені перед гравцем вирішуються не тільки завдяки розумової діяльності, іноді вам доведеться розраховувати і на удачу, при зустрічах з танками, обхитрити яких не так вже й просто.

Рекламная пауза: учебный год уже подходит к концу, потому стоит уже сейчас начать выбирать Вузы Солнечногорска, которые вам наиболее подходят.

Мальована графіка в стилі Borderlands тільки надає CLARC краси. Ідея вже не нова, але ніщо не може перешкодити грі порадувати нас приємним промальовуванням, навіть знаючи, що ми це бачимо не вперше. Мені дуже сподобався левел-дизайн, одна головоломка може плавно перейти в іншу, більш масштабну і змусити нас витратити більше часу на її проходження. Чого тільки коштує рівень з гонкою дронів, де вам належить допомагати своєму дрону, прибирати перешкоди з його шляху і робити все дуже швидко.

Нас чекають сюжетні повороти, угоди з іншими роботами, допомога друзів і справжня самопожертва заради порятунку більшості. CLARC – це та гра, на яку варто витратити свій час і не пошкодувати про це, а вартість цілком виправдана.

Вердикт

Давайте згадаємо, що CLARC створювалася незалежною студією з п’яти чоловік, якій вдалося створити неповторну історію про пригоди робота на Марсі і змусити нас переживати за долі героїв, навіть якщо вони не мають всередині нічого, крім заліза. Однозначно, CLARC варто своїх $3.99 і напевно увійде до списку найкращих iOS-головоломок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *