Нові подробиці про iOS 8 : iTunes Radio

Автор | 20 Березня, 2014

Що не день, то нова порція чуток про iOS 8 – очевидно, таке гасло придумала редакція 9to5mac, яка в черговий раз виклала ексклюзивні подробиці про «вісімку» від невідомого співробітника Apple. Нехай навіть до моменту релізу багато чого може змінитися в операційній системі та подальші плани компанії, до цієї інформації варто ставитися серйозно.

Вся справа в тому, що рік тому дизайнер 9to5mac також зі слів «одного, хто бачив iOS 7» зміг досить точно відтворити інтерфейс iOS 7,  нехай навіть на той момент всі сміялися над цим і говорили , що такої плоскої і дивної операційної системи не може бути в смартфонах і планшетах. Очевидно, таємний інформатор знову запрацював, так що скоро ми зможемо дізнатися подробиці не тільки про окремі додатках і сервісах iOS 8 , а й про інші більш значущі зміни.

Нещодавно весь світ дізнався, що в iOS 8 значно зміниться додаток «Карти» , в якому буде оновлений інтерфейс, мітки різних об'єктів, підвищиться деталізація і з'являться транзитні маршрути. Сьогодні з'явилися подробиці про сервіс iTunes Radio. Представлений рік тому, він став дуже популярний, оскільки встановлений з коробки в усі пристрої під управлінням iOS 7, доступ здійснюється безкоштовно, бібліотека величезна, а реклама ненав'язлива. Менше року минуло з дня його запуску, а аналітики вже заявили, що iTunes Radio займає за популярністю третє місце в США, випередивши TuneIn, Spotify, Google All Access. Залишилося обігнати лише iHeart Radio і Pandora, щоб зайняти перший рядок у Штатах.

На даний момент співробітники Apple займаються тестуванням iTunes Radio як самостійного додатку, а не як одного з розділів музичного плеєра. Зрозуміло, такі зміни плануються не тому, що в програвачі тісно і хочеться позбутися зайвої вкладки, а для розширення функціональності стрімінгового сервісу, при цьому зберігши його звичні користувачам можливості. Слухачі зможуть переглядати історію відтворення треків, купувати нові, створювати станції на основі улюблених треків, альбомів, виконавців і додавати їх в обране. Не виключено, що з часом також в iTunes Radio з'явиться можливість відтворення музики за запитом, як це реалізовано в Spotify, Rdio та інших найбільших гравців стрімінгового ринку.

Крім нових функцій виділення iTunes Radio в окремий додаток має допомогти користувачам сприймати сервіс не як придаток плеєра, а повноцінний продукт, який можна порівняти з Pandora, TuneIn та іншим софтом, який можна завантажити або купити в App Store. Аналогічно повинна підвищитися зацікавленість рекламодавців укладанні договорів з Apple на просування товарів і послуг під час коротких пауз між треками.

У тому, випадку, якшо iOS 8 всетаки з'явиться наближчим часом, щоб першим протестувати її, вам буде потрібно зареєструвати udid, який дозволисть вам без проблем встановити нову прошивку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *