Перші подробиці про iOS 8

Автор | 17 Березня, 2014

До релізу iOS 8 чекати ще біля півроку, до презентації – удвічі менше. Здавалося б, ще занадто рано для появи подробиць про нову версію операційної системи, однак редакції 9to5mac вдалося роздобути ексклюзивний матеріал, нехай навіть стосується лише однієї програми, але від того не менш цікавий. Тім Кук, Едді Кью і Крейг Федеріго і глава картографічного підрозділу Патріс Готьє активно працюють над новою версією фірмових карт Apple, яка повинна буде зробити так, що сервіс буде задовольняти максимум потреб користувачів і надавати їм висококласні послуги, кращої якості, ніж розробка Google.

Інформативність і інтерфейс

Компанія Apple неодноразово скуповувала картографічні сервіси, а в iOS 8 їм нарешті знайдеться застосування для поліпшення фірмового додатку. Відомо, що за рахунок BroadMap, Embark і HopStop підвищиться точність карт, вони стануть набагато більш докладними. У додатку з'являться пам'ятки і нові етикетки для позначки аеропортів, вокзалів, парків, зупинок громадського транспорту, автомобільних доріг. Також було покращено відображення об'єктів, щоб зробити їх набагато більш читаються.

Транзит


Інтерфейс додатку, намальований зі слів людей, які бачили iOS 8

У нових картах з'явиться одна з найважливіших функцій – підтримка транзитного транспорту. У цьому Apple також допоможуть недавні придбання невеликих компаній. Додаток зможе будувати маршрути з урахуванням метро, ​​поїздів, автобусів та іншого транспорту з урахуванням пересадок і можливості вибору альтернативних маршрутів. Спочатку така функція з'явиться для жителів Сан-Франциско, Лос-Анджелеса і Нью-Йорка, пізніше будуть додаватися інші міста США й нові країни. Транзити будуть використовуватися нарівні з пішохідної та автомобільної навігацією. Сподіваємося, що для України теж покращаться карти і можна буде без проблем дізнатися, наприклад де швидко зробити закордонний паспорт у м. Київ чи будь-які подбні запити.

Джерела, які розповіли про нову версію карт, повідовляють, що при виборі транзитного маршруту, з'являтиметься напівпрозора панель зі списком можливих маршрутів і іконками, що символізують види транспорту, які будуть використовуватися в кожному випадку. У додатку також буде вказано час відправлення, прибуття і тривалість поїздки і з'явиться можливість спланувати поїздку в певний день.

Доповнена реальність

У картографічних планах компанії на 2014 рік також є використання доповненої реальності для підвищення зручності навігації. Це має допомогти користувачам орієнтуватися на місцевості, поєднуючи картинку з камери і підписи об'єктів навколо. Крім того, за допомогою доповненої реальності має бути реалізована навігація всередині будівель і покращитися функціональність Карт за кермом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *