Samsung презентувала новий флагман Galaxy S5

Автор | 24 Лютого, 2014

Кілька годин тому Samsung офіційно представила свій новий флагманський смартфон Galaxy S5. Презентація новинки пройшла в рамках виставки MWC 2014 в Барселоні.

Витік за кілька годин до заходу підтвердився – Samsung Galaxy S5 виявився ув'язнений у пластиковий корпус, який в цілому зовні досить мало відрізняється від попередника Galaxy S4. Правда нова модель захищена від попадання пилу і води в рамках галузевого стандарту IP67. У зв'язку з цим, порт micro-USB 3.0 внизу корпусу захищений спеціальною заглушкою, що запобігає попаданню рідини всередину. По краях корпусу йде срібляста смуга. Тилова сторона виконана з ребристим візерунком.

Незважаючи на схожий дизайн, новинка отримала ряд нових функцій і особливостей. Galaxy S5, слідом за iPhone 5s, отримав біометричний сенсор, інтегрований в кнопку Home. Для початкової настройки біометричної підсистеми необхідно кілька разів провести пальцем по датчику, щоб той запам'ятав папілярний візерунок. Сканер можна використовувати для розблокування пристрою і підтвердження електронних платежів.

 

Крім сканера відбитків пальців, пристрій одержав монітор серцевого ритму. Досить на кілька секунд притиснути палець до цього сканера (знаходиться на тиловій стороні корпусу), щоб на екрані відобразився пульс і хвильова складова кардіоритму. Стандартний додаток S-Health запам'ятає історію вимірювань і буде використовувати її разом з іншою інформацією, пов'язаною зі здоров'ям. Також передбачені функції крокоміра і «монітора їжі».

Пристрій працює під контролем Android 4.4 KitKat з оновленим інтерфейсом TouchWiz UI. У смартфона аналогічний торішньому флагману дисплей з роздільною здатністю 1080p, виготовлений за технологією Super AMOLED, але діагональ екрану збільшилася до 5,1 дюйма. Телефони зі схожими харакеристиками не так давно випустила компанія Lenovo http://www.e-katalog.ru/list/122/lenovo/

Також в Galaxy S5 передбачена функція прискорення завантаження Download Booster. Якщо користувачеві потрібно швидко завантажити якийсь об'ємний файл або дані розміром більше 30 Мб, то смартфон дозволяє задіяти одночасно Wi-Fi і LTE.

Galaxy S5 несе тилову 16-мегапіксельну камеру, здатну направити фокус і зняти кадр за рекордні 0,3 с. Вона вміє вести відеозапис у форматі 4K – з дозволом 3840 на 2160 пікселів. Функція Selective Focus дозволяє виставити різкість вже після зйомки кадру.

В основі смартфона лежить 4-ядерний Qualcomm Snapdragon 800 з тактовою частотою 2,5 ГГц, 2 ГБ оперативної пам'яті, 16 або 32 ГБ вбудованої флеш-пам'яті. Традиційно, не обійшлося і без слота для карток пам'яті, підтримуються microSD ємністю до 64 ГБ. Смартфон оснащений знімним акумулятором ємністю 2800 мАг, що більше, ніж у попередника.

Поставки Samsung Galaxy S5 почнуться в квітні, точні терміни випуску і ціна поки не оголошені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *