Простий трюк зі Spotlight в iOS 7 дозволяє переглянути програми у вигляді списку

Автор | 8 Листопада, 2013

Скріншот до статті красномовно описує одну корисну функцію iOS 7. У сімці, як відомо, Apple перенесла сторінку пошуку Spotlight в інше місце. Відповідне оповіщення з'являється після першої установки мобільного операційки при спробі викликати пошук звичним жестом свайп вліво. При цьому екран Спотлайт дає можливість переглянути всі встановлені на iPhone і iPad програми у вигляді простого списку.

Раніше, щоб з'явилося поле Spotlight, необхідно було перегорнути всі екрани на робочому столі вліво до упору. У iOS 7 крайня сторінка є таким же місцем для зберігання іконок програм, як і всі інші. Пошуку на старому місці немає – щоб отримати до нього доступ, потрібно використовувати жест свайп вниз. Це відомо багатьом. Спосіб набагато зручніший за старий, так як свайп можна зробити на будь-якій сторінці домашнього екрану, не перегортаючи їх кілька разів або роблячи клік по кнопці Home. Єдиний недолік цього методу полягає в тому, що його складно виявити.

Якщо ж ви активно використовуєте Spotlight для швидкого запуску додатків, ви можете скористатися прихованої функцією цього розділу. Досить поставити у поле пошуку крапку, щоб побачити перелік встановлених на пристрої додатків у вигляді простого списку. Якщо програма знаходиться в папці, її назва буде показано праворуч дрібним шрифтом. Це зручна фіча, особливо якщо потрібно знайти заповітну іконку програми серед сотень встановлених.

Єдиний недолік списку в iOS 7 – програми не сортовані за алфавітом, як у тому ж Android. Хоча такий спосіб перегляду в багатьох випадках зручніше традиційного.

Також варто також розповісти про іншу особливість Spotlight. Насправді колишній розділ пошуку в iOS 7 не пустує і використовується в деяких ситуаціях . Зокрема, перша зліва сторінка призначена тепер для AirPrint. Ця функція з'явилася в операційній системі починаючи з iOS 4.2.1 і застосовується для відправки документів на друк по бездротової мережі з iPhone, iPad і iPod touch.

У iOS 7 при підключенні принтерів до мобільних пристроїв на місці Spotlight з'являється новий розділ. У ньому можна керувати процесом відправлення файлів на принтер: чергою друку, документами, зображеннями і т.д. Раніше вважалося, що сторінка зліва від головного екрану в iOS 7 ніяк не використовується.

 


З вашим айДевайсом трапилася біда? Тоді зверніться до професіоналів, як швидко виконають ремонт iphone за відповідну плату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *