[Аксесуари] Сонячні навушники OnBeat зарядять iPod і iPhone

Автор | 20 Липня, 2013

Британський аудіоінженер Ендрю Андерсон і його колеги об'єднали ношений генератор електроенергії з пристроєм для відтворення звуку. У результаті вийшов прекрасний прилад для всіх меломанів – навушники OnBeat з вбудованою сонячною батареєю.

OnBeat можуть похвалитися гнучкою сонячною панеллю, яка вмонтована в дужку навушників. Тепер власники iPhone і iPod, які віддають перевагу часто слухати музику на відкритому повітрі, можуть забути про підзарядку своїх мобільних пристроїв. Гнучка фотоелектрична панель заряджає пару легких літій-іонних батарей ємністю 1000 мАг, розташованих усередині чашечок. За допомогою USB-роз'єму можна буквально на ходу поповнювати заряд акумулятора iPhone, iPad або iPod touch.

Поки неясно, скільки саме електрики можна отримати за допомогою такої маленької панелі – особливо враховуючи той факт, що вся поверхня зігнутої навколо голови панелі не зможе постійно піддаватися впливу сонячних променів. Творці OnBeat відзначають, що сонячна батарея площею 55 квадратних сантиметрів має потужність близько 0,55 Вт

За словами Андерсона, OnBeat можуть живити невеликий мобільний пристрій весь день. Таким чином, електроенергії буде достатньо для забезпечення безперервної роботи смартфона або планшета. Акумулятори всередині самих навушників також можна заряджати через USB-конектор від комп'ютера або розетки.

Що стосується акустичної складової, то OnBeat містить пару 40-міліметрових динаміків з частотним діапазоном від 20 до 20000 Гц і чутливістю 100 + / – 3 dB. Опір навушників – 32 Ом.

 

Британці вже почали кампанію зі збору коштів на краудфандингової платформі Kickstarter, щоб вивести на ринок OnBeat. Компанія планує зібрати близько $300 000 для запуску виробництва. Рекомендована ціна навушників складе $180, тому для тих хто знає скільки коштують навушники та ще й високої якості ця ціна не буде високою. Також в учасників кампанії по збору коштів на Kickstarter є можливість обмежитися сумою в $ 105 за штуку. Поставки OnBeat повинні початися в лютому 2014.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *