Adobe розробляє iOS-версію фоторедактора Lightroom

Автор | 4 Травня, 2013

Adobe розробляє мобільну версію Lightroom – десктопної програми, призначеної для професійних фотографів та аматорів і дозволяє швидко імпортувати і обробляти зображення. Зокрема, компанія планує випустити Lightroom для планшетів iPad.

Попередня версія фотододатку була представлена ​​на конференції The Grid. Програма працювала на iPad другого покоління.

 

Всі можливості майбутнього програми зберігаються в секреті, але відомо, що Lightroom для iPad дозволить обробляти на пристрої зображення у форматі RAW і обмінюватися даними через «хмару» з настільною версією програми. Таким чином, відредагувавши фотографію на iPad, користувач, повернувшись додому, зможе переглянути внесені зміни на комп'ютері.

RAW – формат даних, що містить необроблені (або оброблені в мінімальному ступені) дані, що дозволяє уникнути втрат. У таких файлах міститься повна інформація про доглянутому зображенні. Один з головних недоліків RAW – великий «розмір»; для роботи з файлами в цьому форматі потрібний продуктивний комп'ютер.

Повідомляється, що технологія обробки RAW в iOS-версії Lightroom заснована на функції Smart Previews, представленої в бета-версії Lightroom 5. Вона передбачає роботу з «полегшеними» копіями RAW-файлів, застосовуючи зміни і до оригіналів. Мобільний Lightroom буде включати в себе інструменти для налаштування яскравості, контрастності і різкості, зміни колірної температури, усунення шумів і управління темними і світлими областями зображення.

Adobe не розголошує терміни виходу Lightroom для iOS.

 


Качайте последние новинки игр и программ для OS Android здесь! На этом сайте вы найдете обзоры к лучшим играм и программам, а также последние новости из мира OS Android.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *