[Cydia] Встановлюємо емулятор PSP та ігри для нього на iPhone / iPad

Автор | 26 Березня, 2013

psp iphone

Емулятор портативної консолі на портативному пристрої (в даному випадку – на i-смартфоні і i-планшеті) – здавалося б, масло масляне, але все одно річ потрібна. Навіщо купувати окремий девайс, якщо його можна благополучно земулювати на іншому?.. Сьогодні ми розповімо про цікавий додаток-емулятор з Cydia  – PlayStation Portable.

 

Кілька днів тому Хенрік Рідгард, один з розробників емулятора Dolphin (Nintendo GameСube, Wii) випустив оновлений емулятор портативної консолі від Sony для iOS і Android-девайсів. У новій версії PPSSPP (так називається емулятор) була покращена стабільність роботи програми і сумісність з іграми.

 

PPSSPP підтримує близько 30 PSP-тайтлів (на жаль, ігри PSX1-to-PSP поки що офіційно не підтримуються. Подивитися лист сумісності ви можете на сайті розробки. Завантажити і запустити емулятор можна тільки на зламаному i-гаджеті.

Як встановити PPSSPP на iPhone / iPad з джейлбрейком:
Звертаємо вашу увагу на те, що окремої версії для планшета не передбачено – власникам i-таблеток доведеться користуватися iPhone-версією з "апксейлом".

Крок 1: Відкрийте магазин Cydia, перейдіть на вкладку Manage, виберіть Source, натисніть на кнопку Edit, а потім на кнопку Add.

Крок 2: Введіть наступну адресу в адресний рядок: http://cydia.myrepospace.com/theavenger

газобетон производство

Крок 3: Після установки репозиторію відкрийте пошук (в Cydia) і вбийте запит: PPSSPP, після чого встановіть емулятор (безкоштовно). Ось і все – значок емулятора з'явиться на екрані вашого iPhone або iPad.

 

Крім установки емулятора, який дозволяє запускати PSP-іграшки, потрібно встановити самі іграшки, тобто їх образи. Емулятор сприймає образи в форматах ISO і CSO. Додаткових налаштувань в самому емуляторі проводити не потрібно, а встановити ігри можна, просто закачавши їх на пристрій. Для цього буде потрібно файловий менеджер для iOS-пристроїв (DiskAid, iExplorer, iFunBox і т.п.).

Як встановити PSP-ігри для емулятора PPSSPP:
Крок 1: Підключіть ваше i-пристрій до комп'ютера і запустіть файловий менеджер. Можна використовувати і SSH-підключення, але швидкість передачі даних буде менша.

Крок 2: Відкрийте шлях  / var / mobile / Documents і скопіюйте в папку ваші образи ігор.

Щоб запустити гру, потрібно відкрити емулятор PPSSPP, натиснути на кнопку Load і вибрати образ з грою.

На жаль, незважаючи на те, що розробник оновив версію емулятора, чекає ще багато роботи, оскільки сумісність з іграми мінімальна, та й швидкість роботи залишає бажати кращого. Тим не менше, ми будемо стежити за розвитком подій, адже як тільки PPSSPP доведуть до розуму, можна буде нарешті пограти в PSP-хіти на iPhone, iPad і iPod touch без гальм і яких-небудь проблем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *