iPad 5 матиме дизайн iPad mini. Також чекаємо на наступника iPhone 5

Автор | 26 Січня, 2013

Восени минулого року Apple, неприємно здивувала багатьох користувачів тим, що випустила новий iPad через півроку після початку продажів чергової моделі. Це наводило на думку, що в боротьбі з конкурентами компанія може переключитися на піврічний цикл оновлення модельного ряду планшетів і смартфонів. Однак, як стверджує iLounge з посиланням на довірений джерело, оновлення «яблучних» девайсів повернеться до звичного циклу.

За даними джерела, дебют iPad 5 заплановано на осінь 2013 року. Реліз планшета п'ятого покоління відбудеться в жовтні і принесе ряд цікавих нововведень. Повідомляється, що пристрій буде тоншим і легшим, ніж iPad 4.

iPad 5 буде оснащений типовим 9,7-дюймовим дисплеєм, який буде вироблений за технологією IGZO. Фірмові екрани японської компанії Sharp нададуть мобільним пристроям Apple, відразу кілька конкурентних переваг. По-перше, IGZO дозволяє економити енергію акумулятора, в деяких випадках до 80-90%, а також передбачає можливість застосування ультратонкої рамки і володіє рівнем чутливості до дотиків «на рівні звичайного паперу».

За відомостями журналістів iLounge, які, як стверджується, бачили своїми очима прототип нової моделі планшета, і рамка навколо екрана iPad 5, розташованого в портретному режимі, з боків дійсно буде тонша. За зовнішнім виглядом гаджет нагадує компактну версію iPad mini. Апаратна частина гаджета також зазнає змін, хоча оновленого дизайну і дисплея буде достатньо для високого попиту, вважають журналісти.

У iLounge відзначають, що одночасно з iPad 5 дебютує mini другого покоління. Пристрій, що проходить під кодовою позначкою  J85, вийде в жовтні. Апарат отримає надчіткий дисплей Retina.

Також джерело повідомляє, щов в лабораторіях Apple знаходиться два прототипи iPhone 5S, що проходять під кодовими іменами N51 і N53. Смартфон буде розташовувати поліпшеною камерою з 13-мегапіксельним сенсором і вийде в липні 2013 року.

«До масового виробництва iPhone 5S ще кілька місяців, але наше джерело повідомило, що головною особливістю апарата стане оновлена ​​камера. Ймовірно, у телефону буде сенсор від компанії Sony , матиме 13 мегапікселів і покращений спалах. Оновлення чекає і процесор пристрою. Прототипи мають кодові імена N51 і N53 і призначені до релізу на липень цього року », – пише iLounge.

За винятком розміру світлодіодного спалаху, за зовнішнім виглядом iPhone 5S буде практично повністю відповідати iPhone 5. Щодо ціни, то вартість нового покоління смартфонів, за інформацією skay-shop.com.ua не буде сильно відрізнятися від попередника.

Джерело також підтверджує чутки про розробку бюджетної версії смартфона iPhone з великим дисплеєм «iPhone +», назва якої спочатку помилково переклали як «iPhone Math». За даними порталу, цей проект знаходиться поки на ранній стадії і створюється з розрахунком на китайський ринок, а конкректно на найбільшого оператора China Mobile, абонентська база якого налічує 700 млн користувачів.

«IPhone +» буде доступний по всьому світу, але при розробці Apple акцентує увагу насамперед на ринки, що розвиваються. Повідомляється, що смартфон отримає пластиковий корпус і великий 4,7-дюймовий екран. Якщо керівництво компанії прийме рішення почати виробництво моделі, апарат вийде в продаж вже в цьому році.

За матеріалами www.skay-shop.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *