У Санкт-Петербурзі відкрився інтерактивний пам’ятник Стіву Джобсу

Автор | 10 Січня, 2013

© Рома Яндолин/Ridus.ru

Пам'ятний знак на честь Стіва Джобса відкрився в середу, 9 січня, в Санкт-Петербурзі. Пам'ятник встановлено на території Петербурзького національного дослідницького університету інформаційних технологій, механіки та оптики.

У церемонії відкриття взяв участь один із соратників Джобса Тімоті Діон. Пам'ятник виконано у вигляді iPhone в людський зріст. Конструкція оснащена великим сенсорним екраном і дозволяє ознайомитися з біографією засновника Apple і записами його виступів. Творці проекту кажуть, що пристрій пристосований до суворого російського клімату і здатний витримувати 30-градусні морози. Висота монумента дорівнює зросту знаменитого винахідника – 188 сантиметрів – і роздає Wi-Fi.

 

 

Нагадаємо, конкурс на кращу ідею для пам'ятника засновнику Apple завершився наприкінці серпня. Переміг проект «Сонячний QR» виглядає як підставка, нагорі конструкція сонячного QR-коду – це рівна біла поверхня, з неї виходять вертикальні штирі, висоту яких можна програмно регулювати. Зображення QR-коду можна прочитати тільки близько полудня, коли звучить постріл на Петропавлівській фортеці. Проте, як пояснив автор ідеї Гліб Тарасов на відкритті пам'ятника в середу, від цього проекту було вирішено відмовитися через властивої Петербургу похмурої погоди.

У підсумку меморіал являє собою копію смартфона iPhone. На задній поверхні меморіалу розміщений QR-код, прочитавши який за допомогою телефону, можна зайти на сайт, присвячений Джобсу.

«Пам'ятник запам'ятовує всіх, хто активував QR-код, і потім впізнає цих людей. Крім звичайної інтерактивності, QR-код додає в цей проект безліч унікальних можливостей, наприклад, пам'ятник буквально розмовляє з відвідувачами », – розповіли організатори.

 

Місцем для встановлення пам'ятника вибрана територія Технопарку Санкт-Петербурзького національного дослідницького університету інформаційних технологій, механіки та оптики, так як саме НДУ ІТМО є єдиним у світі чотирикратним переможцем Чемпіонату світу з програмування. Доступ до нього може отримати будь-який бажаючий.

 


Купуйте та продавайте вигідно на актуальній Дошці Оголошень. Там ви завжди знайдете той товар чи послугу, яку шукаєте в своєму регіоні чи місті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *