Що купити – iPad чи MacBook Air?

Автор | 16 Квітня, 2012
Що краще і вигідніше купити – iPad або MacBook Air, а якщо точніше – кому варто вибирати iPad, а кому краще віддати перевагу MacBook Air? Це питання було темою серії перших випусків телевізійних шоу iMore TV протягом майже 18 місяців (за цей час вийшло два покоління планшетів iPad!), І до нього ж сюжет шоу повертається після виходу чудового нового iPad третього покоління.

 
Ноутбук MacBook Air за час свого існування не сильно змінювався (проте пристрій одержав підсвічування клавіатури), а ось планшет iPad пройшов великий шлях удосконалення дисплея, продуктивності і характеристик підключення. Зараз MacBook Air має операційну систему OS X Lion, в новий iPad має iOS 5. І при тому, що Mac потихеньку стає все більше схожий на iPad, планшет iPad не стає схожим на Mac.
 
 
І чи їх порівнювати взагалі? Перший є традиційним ноутбуком – нехай навіть кращим портативним ноутбуком в світі, а другий насправді став справжнім проривом і засновником сучасного планшетного ринку. Крім того, вартість MacBook Air як і раніше майже в два рази перевищує вартість iPad. Тим не менш, якщо перестати мислити категоріями продуктів, а задуматися про рішення, які вони пропонують, то стане очевидно, що обидва пристрої є ультрапортативним і придатними для тих, кому важлива мобільність. Якщо у вас вже є десктоп або великий ноутбук для роботи вдома, то MacBook Air і iPad є претендентами на роль додаткових пристроїв. Якщо у вас немає комп'ютера і вам потрібен інтернет-девайс з не дуже високою продуктивністю, то обидва пристрої чудово підходять на цю роль.
 
При виборі доведеться врахувати свої переваги – традиційна клавіатура проти мультитач-технологій, великий обсяг пам'яті або довгий час роботи в автономному режимі, і інші нюанси. Це – індивідуальні пріоритети, ваші і тих, хто разом з вами буде користуватися пристроєм. Загалом, якщо ви хочете зробити вибір між iPad і MacBook Air, дивіться останні випуски шоу iMore TV – його автори обіцяють максимально в цьому допомогти.
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *