100 причин зробити джейлбрейк

Автор | 3 Квітня, 2012
джейлбрейк
«А чи знаєте ви, що в світі налічується більш 10 млн користувачів джейлбрейка?», – Так починається стильний відеоролик, створений інформаційним ресурсом Jailbreak Matrix на підтримку любителів «свободи» на своїх iOS-пристроях.

 
Крім цікавої статистики він наочно демонструє, що саме отримують люди, забезпечивши собі повний доступ до файлової системи пристрою. Зверніть увагу, що із сотні причин на користь джейлбрейка немає жодної згадки про його використання для завантаження зламаних додатків. Навпаки, творець ролика пропагує 100-процентну легальність джейлбрейка і позиціонує його як інструмент для значного розширення можливостей свого «фруктового» смартфона. Як би там не було, але кожен сам для себе вирішує, для чого йому зламувати файлову систему iOS, а поки давайте подивимося, що ж можуть «звільнені» iГаджети в умілих руках:
 
 
 
По суті, ролик являє собою поверхневу демонстрацію всіляких твіков з Cydia . Але коли кілька десятків таких показуються в рамках одного ролика – це дійсно вражає.
 
Повний контроль над інтерфейсом, глобальна зміна його зовнішності і будь-яких аспектів системи, починаючи з анімації при гортанні робочих столів, продовжуючи збільшенням кількості значків в доці і закінчуючи наймогутнішим розширенням функціональності «Центру повідомлень». При бажанні можна з інтерфейсу iOS зліпити щось схоже на Android. Все-таки у конкурента є цікаві особливості, на зразок розблокування по графічній схемі, віджетів або можливості розташовувати значки в будь-якому місці екрану в рамках стандартної сітки.
 
Інше питання, а навіщо перетворювати iOS в Android? Подобається конкуруюча платформа і засмучує «обмеженість» iOS – міняйте пристрій, і ніяких проблем! Але якщо iOS таки рідніше, але хочеться отримати від платформи трошки більше, то в такому разі «звільнення» апарата дійсно є гарною альтернативою. Головне розуміти можливі ризики, викликані глибоким «копанням» в системних файлах. До речі, в Cydia вже налічується більше 30 тис. всіляких твіків та програм, що розширюють функціональність iOS. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *