Instagram оцінили в півмільярда доларів

Автор | 11 Березня, 2012
програми для айфона 4Соціальна мережа Instagram доступна тільки власникам iPhone і iPod touch. На інших платформах – Android, Windows Phone, Blackberry – проект не представлений. Але це не завадило йому стати фантастично популярним – зараз соціальна мережа об'єднує понад 15 млн мільйонів любителів мобільної фотографії. І ось тепер, як пише Wall Street Journal, Instagram оцінюють в 500 млн доларів! 

 
Instagram – це приклад казки, що стала дійсністю. Кевін Сайстром, менеджер зі спеціалізацією у фінансовому аналізі, намагався навчитися програмуванню. Вечорами вивчав керівництва, пробував себе в невеликих проектах. Одного разу в голову прийшла ідея поєднати гру Mafia Wars з геолокаційні сервіси Foursquare. Почав самотужки роботу над проектом, довів до прототипу, потім отримав підтримку перших інвесторів, знайшов партнера-програміста. Різко змінили курс, вирішивши зробити гранично простий фотододаток, швидко розмістили програму в App Store. А далі Instagram ріс як дріжджах.
 
Wall Street Journal відзначає , що зараз над розвитком соціальної мережі працює всього тринадцять чоловік. За рік вартість соціальної мережі збільшилася в 20 разів – з $25 млн до $500 млн. І при всьому цьому Instagram не став «отруйним» – користувачі не бачать ніякої реклами, їх не змушують платити (ні за реєстрацію, ні за «фотофільтри»). Це просто найзатишніше співтовариство любителів мобільної фотографії.
 
Я думаю, головний урок Інстаграма в наступному: якщо у вас є ідея iOS-додатку, не відмовляйтеся від неї. Навіть якщо не вистачає знань, досвіду, грошей. Спробуйте, може вийти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *