[Ігри] Prince of Persia Retro

Автор | 4 Березня, 2012
ігри айфон 4
Prince of Persia (укр. Принц Персії) – культова комп'ютерна гра, створена Джорданом Мехнер (Jordan Mechner) і дала початок серії ігор Prince of Persia. Випущена в 1989 році Brøderbund Software для Apple II. Пізніше портована на безліч інших платформ, включаючи Amiga, Apple Macintosh, DOS, NES, Game Boy, Game Gear, SNES і Sega Genesis. Являє собою двовимірний платформер, що суміщає стрибки і біг по підземеллям з боями на мечах. Володіла передовий для того часу графікою завдяки технології ротокопіювання; автор гри провів багато годин за вивченням відеозапису рухів свого брата, Девіда Мехнер, для того, щоб рухи героя були реалістичними. 

 
Як можна зрозуміти з назви, дія гри відбувається в Персії. Султан знаходиться на війні, і в його відсутність злий візир Джаффар намагається захопити трон. Джаффар схопив принцесу і дав їй час на роздуми: стати його дружиною або померти. Герой гри – справжня любов принцеси, він повинен втекти з в'язниці і врятувати її до того як закінчиться цей час. 
 
 
Гра йде в реальному часі. Якщо принц гине, гра поновлюється з початку поточного рівня, але час, витрачений на невдалу спробу, не повертається. Кількість спроб не обмежена, і гравець програє тільки в тому випадку, якщо не вкладеться в ліміт часу. 
 
 
Падіння з невеликої висоти і удари мечем під час бою зменшують «силу» принца, в той час як падіння з великої висоти і удари мечем, коли принц беззбройний, призводять до негайної смерті. Принц може відновлювати сили, випивши знайдені зілля з червоним димком. Є й більш потужні зілля, які не тільки відразу відновлюють всі сили, а й дають додаткові. Їх дуже мало (по одному глечику на рівень, і то не на кожний), як правило, їх знайдення пов'язане з відхиленнями від маршруту і досить серйозними небезпеками. Небезпеки являють собою ножі, які вилазять з землі або сокири. Також важливі ділянки лабіринтів охороняють стражники. По ходу проходження гри кілька разів зустрічаються ситуації, в яких потрібно змінити звичайну тактику бою або виконати незвичайні дії, наприклад, стрибнути в те, що здається прірвою, або не битися з супротивником. 
 
 
Версія: 1.0.2 
Розмір: 60.1 МВ 
Прошивка: 3.1.3 або більш пізня версія 
Завантажити: Prince of Persia Retro
Дзеркало

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *