В iOS 5.1 можуть додати підтримку жирних шрифтів

Автор | 20 Лютого, 2012

Вже стало очевидно, що всі нововведення OS X 10.8 Mountain Lion виявляються корисними для мобільної ОС iOS вони забезпечать її розвиток у різних областях. Наприклад, в даному випадку мова йде про програму "Нотатки". Судячи з інформації iMore, в iOS 5.1 ця програма буде серйозно оновлена ​​і отримає підтримку формату RTF. До чого тут Mountain Lion?

 

В OS X 10.8 є аналогічний додаток "Нотатки", яке буде синхронізуватися з мобільного версією. Зовні він дуже схожий на варіант, що в iPad є підтримка розширеного форматування тексту. Звичайно, на скріншоті нижче нескладно помітити жирний текст, та ще й картинка всередині тексту теж натякає:

 
 
Жирний, підкреслений, курсив, зміна його кольору та розміру, все це і є той самий RTF (Rich Text Format) і Apple вирішила підготуватися до мобільної операційної системи заздалегідь, адже потрібно буде синхронізувати нотатки між ПК і портативними гаджетами. У бета-версії IOS 5,1 можливість розширеного редагування тексту в Нотатках прихована, але журналісти з iMore відзначають, що потенційно вона там закладена і явно буде доступна у фінальній збірці. Тим більше що механізми розширеного редагування тексту в рамках іOS вже випробувані через Mail.app. Крім описаних вище можливостей також обіцяні нові шрифти і марковані списки.
 
Поява комп'ютерного клієнта Notes, синхронізація через хмару, підтримка RTF – у даної ініціативи є великий потенціал для конкуренції з такими гігантами індустрії як Evernote.