Серійний номер iPhone: знаходимо та розшифровуємо

Автор | 27 Січня, 2012

Будь який iPhone, який лежить на полиці магазину, сходить з конвеєра заводу Foxconn або вже знаходиться в експлуатації, оснащений серійним номером, що складається з 11-ти знаків. Серійник можна розгледіти на коробці телефону або у відомостях про пристрій iPhone (Настройки – Основні – Про пристрій). На перший погляд звичайний набір символів, але не все так просто, як здається на перший погляд. Насправді букви і цифри серійного номера несуть в собі інформацію, яка іноді може бути корисною – дата випуску телефону, колір, об'єм пам'яті, модель iPhone і навіть завод на якому було виготовлено пристрій. Ці дані можуть знадобитися для ідентифікації моделі iPhone і для того щоб переконатися в достовірності пристрою.

 
У серійному номері iPhone крім цифр присутні і букви, тому не зпутайте його з унікальним міжнародним мобільним ідентифікатором IMEI, який містить лише цифри. Символи серійного номера є постійними, тобто з моменту виготовлення телефону вони не змінюються, але якщо iPhone знаходився в ремонті офіційному сервісі, то Apple, змінює перші символи серійника.
 
Як приклад розглянемо серійний номер – 82034 *** A4T і спробуємо розшифрувати його значення. Всі серійні номери iPhone представлені в наступному форматі: 
AABCCDDDEEF
 
А.А. – Ідентифікатор заводу, на якому був виготовлений iPhone 
B – Рік випуску (цифра – 0 означає, що телефон випущений 2010 або 2020 року, якщо в нашому випадку була б цифра 9, то рік відповідно 2009 або 2019 і так далі) 
CC – Виробнича тиждень (34-й тиждень або серпень місяць) 
DDD – Унікальний ідентифікатор 
EE – Колір (A4 = чорний) 
F – Об'єм пам'яті (Т = 32)
 
Використовуючи останні три символи серійного номера, Ви зможете самостійно визначити модель, колір і обсяг пам'яті пристрою, в цьому допоможе список можливих моделей iPhone:
 
VR0 – iPhone (2G) 4 GB 
WH8 – iPhone (2G) 8 GB 
0KH – iPhone (2G) 16 GB 
Y7H – iPhone 3G 8 Гб Чорний 
Y7K – iPhone 3G Чорний 16 Гб 
3NP – iPhone 3GS Чорний 16 Гб 
3NR – iPhone 3GS Чорний 32 Гб 
3NQ – iPhone 3Gs Білий 16 ГБ 
3 нс – iPhone 3Gs Білий 32 ГБ 
A4S – iPhone 4 чорних 16 Гб 
A4T – iPhone 4 чорних 32 Гб
 
Всі фабрики, на яких випускається iPhone, розташовані в Китаї, фабрик багато, тому у кожної свій ідентифікатор (6Q, 79, 7R, 7S, 7T, 7U, 7В, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 і т . д.). Якщо iPhone був в ремонті або підлягав гарантійній заміні, то Apple, змінює ідентифікатор заводу на 5К, 7К, 8К.
 
 
 
«Замучив ти нас своїми кодами!» – Скаже якийсь читач і буде правий, адже У мережі є спеціальний сервіс, використовуючи який можна ввести серійний номер iPhone, натиснути кнопку і швидко отримати всю інформацію пов'язану саме з Вашою моделлю телефону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *