Кодові назви iOS запозичені в гірськолижних курортів

Автор | 5 Грудня, 2011
Нещодавно стало відомо, що всередині компанії версії iOS іменуються не так, як ми звикли бачити. І хоча компанія не афішує кодові назви своєї операційки, допитливі розробники швидко рознесли цікаві новини в твіттері. Чим надихалася компанія Apple, придумуючи назви своєї ОС?
 

Як стало відомо, компанія Apple використовує назви гірськолижних курортів в Північній Америці для ідентифікації кожної з версій iOS. Почалося це ще в 2007 році, коли версію 1.0 охрестили Alpine, посилаючись на каліфорнійський Alpine Meadows.
 
iOS 2.0, відома як BigBear взяла назву у озера Big Bear в Каліфорнії. Інший каліфорнійський курорт, Kirkwood Mountain, дав ім'я iOS 3.0.
 
Версія iOS 3.2 для iPad була виявлена на східному узбережжі, з назвою Wildcat, тезкою гори в Нью-Гемпширі. Для того, щоб знайти iOS 4.0 Apex, Apple поїхала через кордон до Канади, до Британської Колумбії на гірськолижний курорт Apex.
 
Останнє велике оновлення iOS 5.0, що вийшло під кодовою назвою Telluride, взяло ім'я від гірськолижного курорту в Колорадо. А версія 5.1 Hoodoo взяла назву у гірськолижного курорту в штаті Орегон, саме там, де компанія хоче побудувати черговий дата-центр.
 
Джерело: appleinsider.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *