Ensoul – налаштування робочого столу iPhone

Автор | 2 Жовтня, 2011

Ніякої видатної функціональності в Ensoul немає – додаток створено для присвоєння фото контактів і редагування зображень для робочого столу iPhone. На перший погляд може здатися що особливого сенсу в придбанні цього додатка немає, адже всі ці дії можна здійснювати і стандартними засобами iOS, однак, познайомившись з Ensoul ближче, починаєш розуміти що праця розробників і дизайнерів не була марною. Додаток підкуповує своєю простотою, зручністю і функціональністю. Спробувавши його одного разу, складно буде відмовити собі в такому простому і зручному способі редагування зображень для iPhone.

 



При першому запуску нам пропонується вибрати модель телефону, а точніше тип екрану вашого iPhone: Classic Display або Retina. Від цього в подальшому буде залежати розмір зображень створюваних додатком. Після вибору типу екрану телефону ми переходимо безпосередньо до самого додатку, яке являє собою вікно розділене на три робочі області. Тепер можна приступати до роботи. Справа знаходиться панель вибору зображень, в центрі розташовується віртуальний iPhone і набір інструментів, ліворуч будуть знаходиться готові зображення.

 

Вибір джерела зображень досить універсальний. Можна скористатися картинками дбайливо наданими розробником, вибрати зображення з бібліотек iPhoto, Photo Booth, Aperture, а так само з папки Зображення на вашому Mac. Для тих, хто з якихось причин не хоче шукати потрібне зображення в бібліотеці, розробники передбачили підтримку Drag and Drop.

 

 

Вибране зображення відображається як на екрані телефону, так і на невеликому спливаючому навігаційному вікні, де можна переглянути, яка частина зображення буде видимою на екрані телефону. У нижній частині програми розташовуються інструменти для редагування та обробки зображення. Треба визнати, що інструментів не так вже й багато, проте все необхідне присутнє. Зображення можна повертати і масштабувати, а за здвоєною кнопкою Ajust ховаються дві вкладки. Перша містить інструменти дозволяють виправити «завалений» горизонт, налаштувати експозицію, яскравість, контраст, кольоровість, додати кольорову підкладку, якщо з якихось причин зображення виявиться менше розміру екрану. На другий знаходиться галерея ефектів. Перемикач з замочком дає можливість «приміряти» зображення як на екрані блокування, так і на домашньому екрані iPhone. При необхідності до редагування створеного зображення можна повернутися пізніше, для готових зображень, що зберігаються на лівій панелі присутня кнопка Edit.

 

 

Готове зображення можна зберегти на диску або додати в бібліотеку iPhoto. Розробники програми не забули і про соціальну складову програми, без якої останнім часом не обходиться більшість розробок. Зображення можна надіслати електронною поштою, а так само поділитися ним в Twitter і Facebook.

 

 

Процес синхронізації зображень з телефоном трохи менш очевидний, ніж робота самої програми. Благо і тут розробники виявилися на висоті: при спробі синхронізації з'являється довідково вікно, де детально розписаний процес. Якщо з контактами все зрозуміло, то для того щоб синхронізувати шпалери нам пропонується два варіанти: необхідно або вказати папку з підготовленими зображеннями в iTunes, або попередньо експортувавши зображення в бібліотеку iPhoto. Другий варіант краще, тому що в першому випадку виникнуть труднощі з синхронізацією решти фотографій і картинок, які ви зберігаєте на телефоні.

 

 

Крім того що додаток чудово виконує свої основні функції, так ще й радує користувача відмінним дизайном, кольоровою гамою і юзабіліті. Розібратися в додатку можна буквально з першого погляду. Всі функції очевидні, розташування елементів інтерфейсу дуже вдало. Дизайнери постаралися зробити для користувача роботу з додатком максимально зручною і приємною. Продумано все до дрібниць, яскравим прикладом цьому може служити те, що крім перемикача між режимом перегляду заблокованого і розблокованого телефону, можна потягнути за сам слайдер Slide to Unlock, а для блокування натиснути на центральну клавішу віртуального телефону. Дрібниця, але дуже приємно.

На жаль, в цьому додатку не все ідеально. Абсолютно незрозуміло відсутність української мови в програмі. Це може бути цілком пробачити для зарубіжних програм, але ж тут-то команда розробників з України та Росії. Дуже дивно, що вони не подбали про користувачів своєї країни. Можливо в майбутніх версіях цей недолік буде виправлений. Дуже не вистачає «прилипання» зображення до країв віртуального телефону. Але всі ці недоліки здаються незначними на тлі того, яким зручним вийшов Ensoul.

Додаток коштує 10 $, але для тих, хто не впевнений у необхідності покупки Ensoul, на сайті розробника є пробна версія.

Скачати у Mac App Store: Ensoul

Ціна: $ 9.99

 

Тріал-версія: Ensoul

Системні вимоги: Mac OS X 10.6.6 і вище

 

via http://macradar.ru

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *