Apple запатентувала віджети для iOS

Автор | 11 Травня, 2011

Apple має у своєму запасі масу патентів, що стосуються iOS і її портативних пристроїв, а також вона отримала вже четвертий за рахунком патент для функції Cover Flow. Проте найбільший інтерес викликає патент, що стосується функції «веб-кліп» в iOS.

Вперше таку опцію як «веб-кліп» Apple анонсувала на конференції WWDC в 2006 році. Вона дозволяє вирізати активну частину веб-сторінки і поміщати її в панель Dashboard в Mac OS X. При оновленні контенту на сторінці він зміниться і у веб-кліпі.

 

Така система роботи з веб-контентом вкрай зручна в багатьох випадках, будь то використання сайтів з метеорологічною інформацією, фінансовими зведеннями, різного роду конвертерів і т. д. Судячи по патенту, Apple розглядає можливість використання цієї технології і в середовищі iOS. Передбачається можливість виділення потрібної частини веб-сторінки і приміщення її на додатковий шар з віджетами в Safari.

На жаль, для iOS панелі інструментів типу Dashboard в Mac OS X поки не існує, але наявність чогось такого було б украй зручно. Цілком можливо, що в майбутньому Apple додасть цю функцію і тоді стане в нагоді описаний вище патент. До речі, заявка на нього була подана ще 2007 році

 

via http://macstore.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *