Steam може вийти на iOS

Автор | 23 Березня, 2011

Сервіс цифрової дистрибуції Steam багато що дав ігровому світу, оскільки був першим серйозним кроком до переходу на розповсюдження ігор через Інтернет. Якщо раніше для розробників для випуску гри потрібний видавець, то тепер його наявність не є обов'язковою умовою. Крім того, творці сервісу з Valve завжди славилися демократичністю у виборі платформ для своїх проектів. Минулорічний реліз Steam на Mac OS X – зайве тому підтвердження. Днями з'ясувалося, що компанія планує піти ще далі, і випустити Steam на мобільний iOS .

Чутки про можливий вихід Steam на iPhone і iPad насправді чутками не є, хоч Valve і не робила з цього приводу офіційних заяв. Інформація надійшла від одного з користувачів форуму Steam, який відвідав вчора центральний офіс Valve. Під час візиту йому пощастило мати коротку розмову з головою компанії, Гейб Ньюеллом:
 
Після невеликого "обміну поглядами" ми присіли, щоб поговорити про Steam та інші події в Valve. Під час цієї розмови він підтвердив, що в Steam скоро з'явиться відеоредактор, також він розповів, що вони вивчають iOS і Android в якості можливих платформ для портування Steam.
 
Виникає питання: якщо Steam справді з'явиться на iOS, то в якому вигляді? Сам по собі сервіс без контенту нічого не значить. Тим не менш, його можливий випуск міг би означати суттєвий крок вперед для iOS як ігрової платформи. Що у нас є зараз із серйозних, "великих" ігор? Real Racing 2 , Dead Space , плюс кілька ексклюзивів для iPad (наприклад, квест Back to the Future). Поява Steam могло б змінити ситуацію, що склалася.
 
Правда, є ще цензура в App Store, і вона, безсумнівно, стане проблемою для Valve. Зарубіжні сайти сходяться на думці, що Apple навряд чи "пропустить" свого власного конкурента на настільки багатообіцяючий ринок. Якщо до релізу все-таки дійде, то ми, швидше за все, побачимо лише часткову функціональність Steam. Наприклад, систему досягнень, аналогічну Game Center. Або ж які-небудь соціальні можливості. Про більше поки не варто й мріяти.
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *