Гарячі клавіші iTunes 10, які повинен знати кожен

Автор | 17 Березня, 2011
логотип ITunesiTunes – потужна програма, яка вже давно вийшло за рамки простого музичного програвача. Тепер це комбайн, який відповідає за відтворення композицій, прослуховування подкастів, перегляд фільмів та лекцій, купівлю додатків і іншого цифрового контента, синхронізацію даних з IOS-пристроями.
 
Віддавати команди цього монстра можна за допомогою мишки і використовуючи рядок меню. Однак самий ефективних спосіб – це управління з клавіатури. Нижче дані найкорисніші гарячі клавіші для роботи з iTunes, знати які вельми корисно.
 

 
Command-L
 
Коли ви слухаєте пісню і при цьому переходите в інші розділи ITunes (магазин, подкасти, ITunes U), як можна швидко повернутися назад в плейлист до тієї самої пісні? Просто натисніть Command-L
 
Command-B
 
Ви можете заглибитися в бібліотеку, використовуючи Браузер колонок (колонка-браузер), який викликається гарячими клавішами Command-B .
 
У меню Вид > Браузер колонок  ви можете змінити те, що повинен показувати браузер – список артистів, альбомів, композиторів чи жанри. Зізнаюся, довгий час я не знав про існування Браузера колонок. Раніше, щоб згрупувати композиції одного артиста, я використовував смарт-плейлисти.
 
Command-I
 
Виділіть трек або групу треків і натисніть Command-I . З'явиться вікно з інформацією про композиції. Тут ви можете внести правки, додати текст пісні, змінити параметри (наприклад, збільшити / зменшити гучність відтворення).
 
Від Command-1 до Command-7
 
Логічне продовження попереднього хоткея. Перемикатися в діалоговому вікні з вкладки на вкладку (з «Огляду» до «Обкладинки») можна за допомогою сполучень Command-1, Command-2 і т.д.
 
Command-Shift-N
 
Якщо ви виділили кілька пісень і хочете, щоб вони були в плейлисті, натисніть Command-Shift-N . Залишиться лише дати ім'я цьому плейлисту.
 
Command-Shift-M
 
Ви можете зменшити вікно ITunes, перетворивши його в мініплеер. Для цього просто натисніть Command-Shift-M . А якщо у вікні налаштування програми вказати «Тримати мініплеер поверх інших вікон», управляти відтворенням можна і під час роботи в інших програмах (ITunes > Установки > Додаткове).
 
Command-Option-3, Command-Option-4, Command-Option-5 і Command-Option-6
 
Використовуючи ці гарячі клавіші, ви можете перемикатися між різними видами перегляду бібліотеки (список, список альбомів, сітка, Cover Flow).
 
Command-T
 
Цей хоткей викликає візуалізатор ITunes.
 
Command-Shift-R
 
Іноді слухаєш пісню, якої хочеш поділитися з другом. Як швидко знайти файл на диску? Натисніть Command-Shift-R . Відкриється вікно Finder з цим файлом.
 
[via]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *