Аналітики діляться секретами про iPad 3 та збільшеною моделі iPod touch

Автор | 21 Лютого, 2011

Чи варто вірити аналітикам та іншим «провісникам» планів Apple, старанно будують припущення стосовно нової продукції компанії? На дане питання відповісти складно, але помріяти не шкідливо. Та й цікаво адже поміркувати на відповідну тему. Наприклад, Apple Insider , посилаючись на аналітика Мінг-Чі Куо (Ming-Chi Kuo), раніше відзначився точними прогнозами щодо iPhone 4, повідомляє, що в Купертіно ведеться робота над розширенням лінійки плеєрів iPod touch і над iPad 3 теж.

02-1-iPod touch 7 inch

У планшеті третього покоління ми все-таки побачимо дисплей Retina з роздільною здатністю 2048 × 1536 крапок і матрицею IPS / FFS. А от у iPad 2 доведеться задовольнятися екраном зі звичними характеристиками з банальної причини: 9,7-дюймовий дисплей Retina поки занадто дорогий у виробництві і не може бути випущений в необхідному для Apple кількості. 

Також аналітик розповідає про новий пристрій в екосистемі продукції Apple, побудованому на базі iOS і з дисплеєм діагоналлю 5 або 7 дюймів (щільність пікселів – 230 ppi або 164 ppi відповідно). Схоже, що поява такого «проміжного» iГаджета цілком виправдано. Адже на даний момент вибір обмежений лише двома варіантами – це смартфон або плеєр з 3,5-дюймовим дисплеєм і 9,7-дюймовий планшет. Адже багатьом користувачам хочеться щось побільше iPod touch, але при цьому, щоб пристрій поміщалося в кишеню або його легко було тримати в одній руці. Доказом тому можна вважати великий успіх 7-дюймового планшета Samsung Galaxy Tab. Навряд чи Apple буде ігнорувати конкурента і його пропозицію.

Однак Куо поки не може визначитися, чи буде новий продукт зменшеною версією iPad або ж збільшеним у розмірах iPod touch. Друге більш ймовірно, так як Джобс свого часу дав чітко зрозуміти, що він проти 7-дюймового планшета. Якщо розмір екрану iPad зменшити, то користуватися адаптованими для оригінального планшета додатками буде незручно. Інтерфейс адже розрахований на 9,7-дюймовий дисплей, а не на його «половинку» (7-дюймовий екран саме наполовину менше 9,7-дюймового).

Новий iГаджет з дисплеєм в 5-7 дюймів, можливо, дозволить Apple більш активно конкурувати з іншими виробниками на ринку портативних ігрових консолей і кишенькових медіаплеєрів. Особливо у світлі моди на великі дисплеї у портативній техніці. Поки це стосується лише смартфонів – у поточному році виходить особливо багато гаджетів з екраном діагоналлю 4 і більше дюймів. А слідом за ними підтягнуться й інші гаджети. До речі, кишенькова консоль PSP2, також відома під назвою NGP, отримала 5-дюймовий дисплей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *