iPhone Nano: зменшений iPhone 4

Автор | 14 Лютого, 2011

Підходять до кінця три з гаком роки лідерства платформи iOS на ринку смартфонів. Стабільна і передбачувана стратегія Apple вже не працює: конкуренти нарешті почали вчитися на чужому досвіді і в цьому році готові гідно відповісти Apple по всіх фронтах. Можна вдаватися в подробиці і намагатися з цим сперечатися, але айОсь щодня втрачає свою частку під тиском пристроїв на Android. І це факт.
 
Тому Apple час серйозно замислитися про обережну, але все-таки значну зміну вектора руху компанії на майбутні роки. Чим, власне, вони і займалися: якщо вірити наростаючим чутками, саме цього року ми вперше побачимо поділ моделей смартфонів Apple на дві різні категорії .

 
За даними газети Wall Street Journal, Apple працюють над принципово новим айфоном, розмір якого складає приблизно половину габаритів поточної моделі, iPhone 4. Замість стандартної ціни в шістсот доларів, цей «iPhone Nano» коштуватиме близько 200 доларів на таких же умовах. Загалом, все це ми вже почули нещодавно у виконанні Bloomberg.
 
Але нас набагато більше хвилює інше питання: що нового запропонує міні-модель в технологічному плані і дизайні? Логічно припустити, що iPhone Nano не буде мати залізо на рівні iPhone 5. А як щодо міні-варіанту «четвірки», продуктивності якої вистачить ще на цілий рік вперед? Новий айфон буде легше, а всю його передню панель буде займати один екран. У цій моделі буде повністю відсутня кнопка Home, і, ймовірно, її функціонал реалізують в якості екранних жестів. Неспроста ж Apple показала їх розробникам заздалегідь.
 
Інший чутка стосується майбутнього MobileMe. Як з'ясувалося, сервіс планували оновити ще в 2010-му, але вирішили відкласти старт на літо поточного року. До раніше відокремилися і стали безкоштовними функцій додасться ще одна: сховище медіа-файлів на віддаленому сервері. Більш того, цю медіатеку можна буде використовувати в якості бази для синхронізації контенту на пристрою. Тобто ніякого iTunes. Якщо запустити цей сервіс разом з релізом iPhone Nano, то можна обмежити останній мінімальними обсягами пам'яті.
 
Стів Джобс відмовився коментувати газеті всю перераховану вище інформацію. Хтось здивований?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *