Подвійні стандарти в новому iPhone 4

Автор | 8 Лютого, 2011

 

Вчорашнім вранці самі перші смартфони Apple з підтримкою CDMA нарешті дісталися до своїх власників, які примудрилися пробитися через нескінченний потік глюків і розривів з'єднання з сайтом оператора Verizon. Природно, один з апаратів заглянув на вогник у кулуари найвідоміших iРемонтників: iFixit розібрали бідолаху до гвинтика і з'ясували, що найбільші відмінності в новому апараті – всередині.

 
 
 
Як з'ясувалося, ця різниця не тільки в антені і відсутності значків сертифікації на задній панелі пристрою. Варто лише зняти кришку – і перед нами постане … начебто знайома картина. Все на своїх місцях, ніби Apple банально прибрали SIM-слот і випустили трубку заново. Це не зовсім так: чим далі копати, тим більше відмінностей:
 
 
Пробіжимося по деталях:
 
  • Задні панелі схожі, але не взаємозамінні.
  • Батарея схудла з 26,9 до 25,6 грам.
  • На материнській платі залишився ряд невикористаних доріжок, як на Apple TV.
  • Сама плата змінила форму і компонування більшості деталей.
  • Вібромотора змінився і перемістився, що відбилося на тактильні відчуття.

 

Звичайний iPhone  внизу

 

За відчуттями iFixit, зміна вібромотора призвело до того, що при його роботі новий айфон видає «більш приємний звук», перебуваючи на столі. Найбільш важлива зміна стосується чіпа, що дозволяє смартфону виходити в мережі CDMA. Справа в тому, що зроблений він у Qualcomm і ідентичний такому ж у Motorola Droid Pro. А це означає, що iPhone 4 в новій редакції здатний працювати з двома типами мереж.

Іншими словами, якщо б Apple вбудувала SIM-слот у цей апарат, то він би з легкістю зміг працювати як у стандарті CDMA, так і в помітно більш поширеному GSM. Один телефон для двох мереж. Що завадило Apple поступити таким чином і змусило випустити окрему модель? Все дуже просто: поточна конструкція телефону і його антени не дозволяє реалізувати нормальну роботу останньої з двома стандартами відразу. Поділ на 4 секції було зроблено не для краси.

У підсумку можна з упевненістю заявити: iPhone 5 буде здатний працювати в будь-якій мережі за вибором користувача. Компанія навіть встигне обкатати чіп Qualcomm у польових умовах. До речі, поки iFixit копалися в телефонах, хакери випустили нову версію джейлбрейка Greenpois0n для CDMA-версії «четвірки». Втім, навряд чи він знадобиться кому-небудь з наших читачів …

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *