Як перевірити при покупці новий смартфон Xiaomi

Автор | 18 Травня, 2019

Придбання оригінального мобільного пристрою – це завжди достатно складне рішення, яке буде впливати на термін служби девайсу і коректну роботу. Але, як і в ситуації з будь-яким товаром, існує величезний ризик купити не фірмову річ, а банальну підробку низької якості або бракований виріб. Уникнути таких поганих моментів можна, якщо знати, що потрібно перевірити, і як все повинно виглядати і функціонувати.

На чому загострювати увагу при виборі апарату компанії Xiaomi?

Неважливо, гаджет якої саме моделі вам сподобався, це може бути, наприклад, Xiaomi Mi A1 або будь-який інший (виробник пропонує багато цікавих зручних моделей, що мають ряд істотних переваг перед аналогами інших компаній). Момент перевірки обов'язковий. Тільки так ви зможете бути впевнені, що стаєте власником брендового мобільного телефону. Принцип дії покупця повинен бути одним і тим же.

В цілому ця ревізія включає в себе кілька важливих етапів. Але по часу йде всього чверть години максимум.

Алгоритм дій

  • На самому початку необхідно особисто переконатися в тому, що присутня пломба заводського типу. Завжди і всюди поставка девайсу відбувається у фірмовій коробці, обов'язково запечатаній.
  • При доставці обов'язково необхідно розпакувати упаковку і взяти мобільник в руки з ціллю огляду його корпусу і екрану на відсутність пошкоджень будь-якого типу. Цілісність не повинна бути порушена, а скло – не мати відколів і навіть дрібних подряпин (ідеальна чистота). Поскрипування і люфт панелей є свідченням, як мінімум браку.
  • Щоб перевірити чи є зв'язок, чи можливе підключення до мережі Інтернет, необхідно поставити сімку. Наберіть свого друга, знайомого, родича і дізнайтеся, чи буде чути гудок виклику і відповість вам абонент. При бесіді важлива якість звучання, гучність, є перешкоди і другорядні шуми або вони відсутні.
  • Чутливість сенсора – це ще один параметр, який не можна ігнорувати ні в якому разі. Навіть, якщо ви не сильні в техніці та електроніці, абсолютно нічого не розумієте в усьому цьому, не варто панікувати. Вам не потрібні спецзнанія і навички. Тестування проводиться елементарно. Вам потрібно натиснути на значок, що позначає СМС. У який з'явився поля напишіть пару рядків будь-якого тексту. Якщо в цей час у вас з'являлися помилки або доводилося напружуватися, щоб ввести потрібні символи, не було реакції на ваші дотики, значить робляться логічні висновки – є проблеми з екранної чутливістю. Найчастіше, це заводський брак, випадково пропущений.
  • Обстеження датчиків. В аксесуарах корпорації Xiaomi є величезна кількість спецприладів, елементів. Вони відповідають за зміну положення зображення (горизонтальне або вертикальне, геолокацію і так далі. Щоб перевірити їх, досить включити GPS і подивитися точність відображення власного місця знаходження. Залишилося подивитися функціонують чи карти та обертається чи ні картинки, якщо ви міняєте положення смартфона. Також рекомендуємо перевірити чи підходять аксесуари, наприклад чехол Xiaomi mi A2 до вашого девайсу, на випадок, якщо новопридбаний чохол не почав пошкоджувати своїм краєм корпус смартфотну або свіжопоклеєне захисне скло.
  • Звірка на наявність битих пікселів і працездатності камери. Візьміть сторінку з альбому (білу) і при хорошому освітленні сфотографуйте цей лист. При максимальному збільшенні перегляньте, чи є точки інших кольорів на фото. Якщо ви їх не бачите, значить немає і порушень (розбитих пікселів). Зробіть ще пару фоток навколишнього простору. Це дозволить зробити висновки про якість одержуваних фотографій, коректності роботи фільтрів.
  • Динаміки. Гарнітуру необхідно підключити до гаджету в призначений для неї роз'єм. Увімкніть музику. Якщо звук з навушників чистий, без перешкод, шумів або тріска, реагує на перемикач гучності, то все відмінно.
  • Зарядне гніздо. Щоб подивитися його справність, потрібно підключити зарядний пристрій, який завжди є в комплекті. За умови, що індикатор загориться зелененьким світлом можна бути впевненим в повній працездатності цієї опції.
  • Wi-Fi. Підключайте бездротовий інтернет і увімкніть точку доступу. Сигнал у вас повинен бути і при знаходженні в безпосередній близькості від неї, і на відстані від десяти до п'ятнадцяти метрів.

В принципі, немає нічого складного в проведенні перевірочних дій. Але ігнорувати їх не можна, так як можна оплатити гроші не за те, що купувалося спочатку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *